Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Witam wszystkich
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
Ryziu knives
Witam wszystkich
Witam mam na imię Krzysiek rocznik 89 pochodzę z Małopolski dokładnie z Bobowej małe miasteczko ale piękne i mam nie daleko do słynnego kowala Andrzeja Słowika
kowalstwo to moje hobby zawsze robię wieczorami jadę na działkę i działam jak już Synek śpi z Zona i siedzę do 3 rano albo czasem do 6
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Re: Witam wszystkich
Też tak potrafiłem gdy byłem młodszy
Teraz zaczynam o tej porze kiedy Ty kończysz zabawę w kuźni 
Kontakt 517355290
Cześć kolego. Jak tam samodzielna budowa piecyka? czy znalazłeś interesujące cię informacje?
-
Ryziu knives
Cześć tak wszystko już wiem Palnik już zamówiony u Banana piecyk będzie miał wymiary 18 cm wysoki 20 cm szeroki 40 cm dlugi tył będzie zamknięty ale będzie można otworzyć jak myślisz wystarczy taki Pozdrawiam
Mówisz o komorze pieca czy jego wymiarach zewnętrznych. Jeżeli mowa o komorze piecyka to wszystko gra ale po zewnętrznej to trochę krasnal. Komora w moim piecu ma długość 55 cm. Palniki konstrukcji Janusza sprzęgnięte z rekuperatorem i dobrze wysterowanym nadmuchem, potrafią rozgrzać masę materiału na sporej długości. Dla przykładu. Nie ma problemu aby jednolity kolor złapało trzydzieści sztuk płaskownika 30mm na 6 ułożonych obok siebie jak też na sobie w piecyku konstrukcji Krzysztofa Asmana.
-
Ryziu knives
To są wymiary komory w środku a na długość wystarczy czy zrobić dłuższy
W zależności do czego piecyk posłuży. Możesz zrobić dłuższą bo jak wspomniałem palniki dają radę ze sporym zapasem o ile konstrukcja będzie z nadmuchem i rekuperatorem. Robię właśnie piec dla Achmeda więc jeżeli potrzebujesz fotek któregoś z elementów to powiedz, a pomogę.
-
Ryziu knives
Będzie z nadmuchem i z rekuperatorem jak byś mógł to możesz trochę zdjęć podesłać dzięki
Pisz zdjęć którego z elementów potrzebujesz bo sporo tego będzie.
Witaj po raz drugi 
-
Ryziu knives
Jak będę potrzebował zdjęć to będę pisał dzięki
Pozdrawiam
Pozdrawiam