Witam

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

feniks

Witam

Post autor: feniks » 23 gru 2016, 10:58

Pochodzę z Mazur ;)
Zajmuje się odmiennym rzemiosłem ale można powiedzieć ze" zbliżonym" ;)
W moich pracach wykorzystuję metal ale dość w prostych formach. Czas zabrać się za ambitniejsze podejście do rzeczy... :)
Czas na czytanie forum i po tym na pytania ;)
Wrzucę kilka prac aby przybliżyć temat...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

habeer
Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)

Re: Witam

Post autor: habeer » 23 gru 2016, 12:45

Cześć Feniks, Ładne te Twoje prace.

graffic

Post autor: graffic » 23 gru 2016, 13:28

witamy na FK :) - i powodzenia :)

rozumiem, że tych prac spoza będzie mniej niż kowalskich ?

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 23 gru 2016, 15:46

Witaj. W końcu jakiś sąsiad. Może powiesz z jakiego rejonu mazur pochodzisz?

feniks

Post autor: feniks » 23 gru 2016, 16:42

Jacek... okolice Ełku...
W niedalekiej przyszłości zamierzam coraz więcej prac łączyć z kowalstwem. Samo nauczenie sie czegoś nowego i wdrożenie jest nowym osiągnięciem jak i doświadczeniem. Na dzień dzisiejszy interesują mnie okucia itp. rustykalne... lecz nie tylko. Jeśli jest ktoś kto wykonuje prace w kowalstwie artystycznym w pobliżu to zapraszam na PW. Wiele mam pomysłów ale co z tego jak często brak wykonawcy. I muszę ograniczać się w swoich projektach. Wolał bym łączyć realne detale a nie ich imitacje. Np wstawię stare drzwi w których są zawiasy. Namacalnie widać braki... Drzwi wykonane są z betonu. W tym sie lubuję i znajduję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 23 gru 2016, 20:34

Troszkę delikatne zawiaski w tak masywnych wrotach... Okres przedświąteczny to multum dziwnych obowiązków i z racji tego ciężko dyskutować i odpisywać na bieżąco ale nie widzę przeszkód by się spotkać i podyskutować w kwestiach rustykalnych detali. Ostatnimi czasy raz lub dwa razy w tygodniu jestem w ełckiej castoramie więc mogę zalecieć w odwiedziny. :D

feniks

Post autor: feniks » 23 gru 2016, 21:00

Jacek-Sz pisze:Troszkę delikatne zawiaski w tak masywnych wrotach... Okres przedświąteczny to multum dziwnych obowiązków i z racji tego ciężko dyskutować i odpisywać na bieżąco ale nie widzę przeszkód by się spotkać i podyskutować w kwestiach rustykalnych detali. Ostatnimi czasy raz lub dwa razy w tygodniu jestem w ełckiej castoramie więc mogę zalecieć w odwiedziny. :D
Masz rację ;) dziki pęd... Kilka razy jadąc w stronę Mrągowa za Mikołajkami widziałem szyld w jakiejś miejscowości na ostrym zakręcie "Kowalstwo artystyczne" ? Miałem wstąpić ;) To Twoje?
Co do spotkania nie widzę problemu... Zapraszam na kawę... Jadąc z Mikołajek będziesz miał po drodze ;) Serdeczne tel do mnie. 518673073

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 23 gru 2016, 21:06

Niestety szyldu się nie dorobiłem :oops: , a to kowalstwo, którego reklamę widziałeś w mojej okolicy to produkcja ogrodzeń z gotowizny. Dzisiaj ślusarz składacz to również kowal artystyczny, takie czasy. :( . Dzięki za numer telefonu, mój znajdziesz na stronie internetowej, do której linka wysłałem na PW. :)

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 25 gru 2016, 13:13

:P
Lepsze jest wrogiem dobrego

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”