Witam wszystkich
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam wszystkich
Witam z ziemi świętokrzyskiej, mam na imię Łukasz, nie jestem kowalem, a jedynie amatorem manualnych prac w metalu i mechanice.. powodem dla którego się tu znalazłem jest chęć pogłębiania wiedzy z zakresu cieplnej obróbki plastycznej metalu, prostym słowem chciałem spróbować ukuć sobie nóż. Zapewniam, że to nie tylko o nóż chodzi. Najważniejsze jednak jest kowadlo, które chce kupić, przy czym wolałbym większe tzn powyżej 100kg. Przeczytałem gdzieś wątek i już wiedziałem że to nie takie proste kupić coś godnego uwagi.. stąd mojacdecyzja o rejestracji na forum, wszak zawsze jest ktoś, kto posiada stosowną wiedzę w tym zakresie.. wiele by było opowiadać o przygodach z tej dziedziny, a i zapewne znajdzie się osoba, która skrytykuje moje podejście np " nożyk chce se wykuć i kupuje kowadlo + całą resztę zamiast scyzoryk w sklepie" ale to nie tak, nie wszystko złoto co się świeci... Pozdrawiam raz jeszcze
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
Re: Witam wszystkich
Cześć 
-
graffic
witamy na FK
- chyba aż tak strasznie nie jest na forum hahaha - w każdym razie powodzenia !
zapewne nie jest;-) jednak to nie jest moje pierwsze forum, (motocyklowe, pilarzy...) doszedłem do etapu, że jak się czegoś nie wie to lepiej zapytać kogoś, dla kogo dana dziedzina życia jest pasją
- Tygrysek13
Witam Cię
Przynajmniej nie jestem tutaj sam jako świeżak 
Cześć 
hejka