Ohayo gozaimasu
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
To już wiem, że w Jaśle jest przynajmniej dwóch kowali, no i samuraj
Nikt szturmem miasta nie weźmie bo broni u nas jest dostatek i bronić też ma kto.
Bey bardzo miło z Twojej strony lecz, zakończę wywody na temat tego co dalej będę robił, ponieważ temat dotyczy tylko przedstawienia się i napisania krótko o sobie, co też uczyniłem.
Szukajcie na forum moich wpisów i radźcie mądrze.
Pozdrawiam
Bey bardzo miło z Twojej strony lecz, zakończę wywody na temat tego co dalej będę robił, ponieważ temat dotyczy tylko przedstawienia się i napisania krótko o sobie, co też uczyniłem.
Szukajcie na forum moich wpisów i radźcie mądrze.
Pozdrawiam
Sprawiedliwość bez mocy jest niczym,
Moc bez sprawiedliwości to tylko przemoc.
Kolejny człowiek z sąsiedztwa. Jestem dumny, że urodziłem się w Jaśle. Nigdy bym nie przypuszczał, że jest aż tylu kowali/rzemieślników. Czuje wasz wsparcie duchowe dla nowicjusza
Moje wszelkie prace będę wykonywał czysto hobbistycznie.
Pozdrawiam Jaślan
Pozdrawiam Jaślan
Sprawiedliwość bez mocy jest niczym,
Chętnych kilku jest i miejsc jest kilka upatrzonych. Tylko trzeba by było wymyślić jaki miałby być cel warsztatów i ustalić termin. Jeśli ekipa była by mocna to można naprawdę coś fajnego zrobić.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
Szeszkami niet, a z żołędzi to "kawe" Żołędzie trza pociąć na kawałki, wyługować potem uprażyć
I do tego jakieś prażone zboża 
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"