To nawet ja co mam 186cm się w głowę zaj...., a przecież wiele chłopaków jest duzo wyższych. Chyba, ze chodzi o wymuszony ukłon na wejściu. Kiedys w jednym skansenie w pokoju sołtysa widziałem takie rozwiązanie.
Re: Furtka w bramie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
egojack1
180cm w wysokości w furtce? Dzisiaj, gdy coraz więcej osób jest wysokiego wzrostu?
To nawet ja co mam 186cm się w głowę zaj...., a przecież wiele chłopaków jest duzo wyższych. Chyba, ze chodzi o wymuszony ukłon na wejściu. Kiedys w jednym skansenie w pokoju sołtysa widziałem takie rozwiązanie.
Przy tym projekcie nie jeden się wywróci
i puknie w głowę. Wiesz kiedy Pinokio dowiedział się że jest z drewna mogę napisać to się ubawisz

i puknie w głowę. Wiesz kiedy Pinokio dowiedział się że jest z drewna mogę napisać to się ubawisz
He He bardzo smieszne może wykaż się mądroscią i pomysłem ,a nie tylko krytyką !!!!
Chyba krótko Kuba żyjesz i mało wiesz, ponieważ jeszcze mój ojciec jakie dobre 25 lat temu zrobił bramę jak na pierwszym zdjęciu i przez ten okres nikt nie stracił głowy ale widzę kolego że ty powoli tracisz. Wyluzuj ech polaki tylko krytyka
Ja bym zrobił bramę asymetryczną o wymiarach 2,6 na 1m.
Asymetria skrzydeł nie jest przeszkodą do automatyzacji.
Asymetria skrzydeł nie jest przeszkodą do automatyzacji.
YYaarroo ciekawy pomysł tylko może cos więcej podpowiedz dodam że jeszcze będzie elektrozamek przy furtce
Kto ci karze montować siłownik do furtki na sztywno?
Zresztą można tak to rozwiązać, że i na jednym siłowniku będzie działać
ps. tyle podpowiedzi jak zmniejszyć zdjęcie i nic?
coś czuję, że przyjdzie mi umrzeć i nie zobaczyć "profesjonalnego kowadła"
Ostatnio zmieniony 03 gru 2016, 19:31 przez bey, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepsze jest wrogiem dobrego
-
egojack1
Jeśli nie ma miejsca na zrobienie bramy przesuwnej i w niej furtki, a wymagany jest montaż siłowników, to chyba jedynym rozwiązaniem jest coś takiego jak narysowałeś, czyli furtka wkomponowana w skrzydła bramy, tylko nie może mieć 180cm, lecz powinna być wyższa. Nie znam rozwiązania, które pozwalałoby mieć na furtce siłownik i jednocześnie aby była mozliwość jej swobodnego otwierania ręką.
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
Beju, nikt Twojej śmierci nie oczekuje, a problem resizingu już rozwiązanybey pisze:Kto ci karze montować siłownik do furtki na sztywno?
Jacek2 w tym zawodzie pracuję 40 lat ale jak taka brama zdaje egzamin to po prostu ja zrób bo ja bym takiej wejściowej bramy nie zrobil

Egojack moim zdaniem masz rację no pewny nie jestem własnie idę w tym kierunku ponieważ dużo oglądam w necie zdjęć bram jeźdźę po posesjach oglądam też nie spotkałem się z rozwiązaniem siłownik do furtki, chętnie bym się zapoznał z pomysłami kolegów 
Kuba dlatego tu jestem bo wiem że to nie jest idealne rozwiązanie jak masz takie doswiadczenie proszę może pomysl co z tym zrobić lepiej dzięki
Beyu tak jak widzisz problem zdjęć dzięki kolegom udało się rozwiązać(są zdjęcia projektów)mam większy problem z tą bramą jakie rozwiązanie optymalne wybrać, ale zapewniam cię zdjęcie moim zdaniem niezłego kowadła co klepano na nim stal z 60 lat na pewno zobaczysz. Życz dużo zdrówka
Jest mnóstwo otwieranych furtek na siłowniki co za różnica czy otwiera 1800x1800 lub 2600x1000 są otwierane bramy na siłowniki i osobno furtka

a po co furtka na siłownik? Będziesz ją otwierał siłownikiem i wychodził jak król któremu drzwi otwierają
. Ja bym się zastanowił nad zwykłą furtką na elektrozamek. Ewentualnie może dać taki siłowniczek co sam zamyka drzwi coby zawsze zamknięte było.
Nie każdy jest kowalem swego losu.
Przeważnie bywa się kowadłem.
Przeważnie bywa się kowadłem.