Kowal Zigmund.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
czemu niby uważasz, że palniki do zgrzewania i do kucia muszą być inne?
ps.
ależ się szykuje damastu!
ps.
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego
Dla domasta palnik powinien być mniejszy od palnika dla kucia geby w niego wmieścił się tylko jeden "pakiet". Ale temperatura w kilka razy większa. Cegła która na dole trzeba rzeby wymienała się szybko.reneq pisze:czemu niby uważasz, że palniki do zgrzewania i do kucia muszą być inne?
ps.
Wtedy kiedy będzie zakończony, twedy pokarzę. A teraz prozsę zobaczyć inny klinok, jego jusz spszedałem w Łublinie.krismilka pisze:Piękne mozaiki, można wpaść w zachwyt.
Proszę pokaż zdjęcia produktu finalnego, wszyscy poślinimy się przed monitorami.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Zygmunt przyjacielu, jesteś w błędzie. Ocieplenie jest bardzo ważne, ale rekuperator nie mniej ważny. Przekonasz się o tym gdy go zrobisz . Piecyk bez rekuperatora, to 2/3 mocy.Zigmund pisze: Chciałbym zrobić rekuperator ale puki ręki nie dochodzą do tego. Ale temperatura nie tak zalieży od rekuperatora jak od ucieplenia.
Kontakt 517355290
Zigmund, ja używałem jednego palnika w jednym palenisku i nie zauważyłem, by było mi trzeba czegoś więcej. podłoga jest wciąż ta sama, choć bardzo sfatygowana.
BANAN, jeśli piec jest dobrze izolowany, to po jakiego grzyba stosować coś, co jest zbędne? przecież nie ma skąd odzyskiwać ciepła.
BANAN, jeśli piec jest dobrze izolowany, to po jakiego grzyba stosować coś, co jest zbędne? przecież nie ma skąd odzyskiwać ciepła.
tak, podłoga jest/była najzimniejsza mimo, że wewnątrz [na tej podłodze] resztki boraksu i tlenki były w stanie płynnym