Swołowo 2017
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Swołowo 2017
Jeżeli mogą na plener jechać osoby zupełnie zielone nie do końca wiedzące jak trzymać młotek w dłoni to wstępnie piszę się wszystkimi 4 kopytami
. Mam swoje kowadło, szczypce, młotki.
Pozdrawiam - Paweł
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Mogą, po to jest ta impreza by początkujący uczyli się od bardziej doświadczonych.
Kontakt 517355290
- Grzegorz K.
- Administrator
Pracą warsztatową będzie wykonanie stojaka na pieczywo. Innymi słowy chodzi o ładne lady do wystawienia wypieków w domach chlebowych.
Planuję również konkurs. Szczegóły wkrótce
Planuję również konkurs. Szczegóły wkrótce

I ja wpadnę
wraz z kobitką 
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Tak w nawiązaniu do tego posta Ariesa. Może warto zrobić. Jest pamiątka i jest co na ścianę w kuźni powiesić aby wystrój urozmaicić. Padały gdzieś jeszcze głosy o koszulki forumowe - sam bym nabył ze trzy sztuki.Aries pisze:Co z wpisowym, bo widzę, że chętnych (jak co roku) sporo. I jeszcze - robić dyplomy? Prezesie?
Podejmę także temat, za który odpowiedzialny jest Egojack... " co zabrać? "
Jeżeli temat koszulek będzie ciągnięty to ja zamawiam 4 koszulki 
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Może ktoś spytałby się Salaputra czy jest jeszcze na tyle czasowy by się tym zajmować.
Kontakt 517355290
Ja też chcem koszuklę ;-)
-
graffic
Skoro jest tylu chętnych wśród nowych kolegów to wydaje mi się, że po zaczerpnięciu logotypu (w razie czego mogę go udostępnić w dowolnym rozszerzeniu), sami mogliby zlecić wyszycie takich koszulek - przy okazji zbierając zamówienia od wszystkich zainteresowanych
myślę że nie potrzeba angażować w to Salaputro - co najwyżej dopytać się go o firmę, w której składał zamówienia
(ot taka moja refleksja)
myślę że nie potrzeba angażować w to Salaputro - co najwyżej dopytać się go o firmę, w której składał zamówienia
(ot taka moja refleksja)
Możecie też zrobić tak, jak ja onegdaj z naszywkami. Dogadać się z firmą, która koszulki wystawi na allegro i każdy może sobie zamówić tyle ile chce. Unikamy wtedy sytuacji, kiedy to ten, co zamawiał za wszystkich zostaje z nadmiarem sztuk, bo się ktoś rozmyślił itp.
Lepsze jest wrogiem dobrego
lachim pisze:Arkadi pisze:habeer pisze:21. Lachim - odpisuję się do listy. Sorki że tak późno.Dracorian pisze:1.Grzegorz K.
2.Kujuś
3.Steelart z kolegą Krzyśkiem
4. BANAN być może z Bananową
5.KOBUSZ z żonką
6. Aries (możliwe, że z synem; spanie na sianie lub w namiocie)
7. Dziady kowalskie
8. Remington (rozważa przyjazd)
Z Donych na FB to:
9. Olek i jego skrzypki
10. Arkadi+1
11. Marek Ś.
12. Adam P.
13. Marek B.
14. Krzysztof J.
15. Tomek M.
16. Paweł M.
17. Jarosław K.
18. Mateusz Sz.
19. Bartosz N. + Grzegorz X
20.Dracorian+tata (jeśli nic mu nie wyskoczy)
22. Paweł D. zeegreen
Pozdrawiam - Paweł
P.S. Czy już coś wiadomo odnośnie wpisowego i noclegów? Będę pierwszy raz i nie mam pomysłu jak się przygotować.
Pozdrawiam - Paweł
- Grzegorz K.
- Administrator
Wpisowego nie ma w tym roku. Jutro zamykam listę uczestników.
Co do noclegu - mam ograniczoną bazę noclegową w tym roku, kto może niech bierze namiot albo deklaruje się na siano.
Jadło jak zawsze w karczmie.
Szczegóły w tej sprawie podam jutro bo siadam do rozmów z Dawidem. Prosił bym też o info kto może zabrać palenisko
W tym roku budujemy dwa stojaki na pieczywo. MAm już pewną koncepcję.
Prace w tym roku będą wyglądały inaczej niż w poprzednich latach. Zostaną wybrane 2 zespoły, jeden będzie się zajmował produkcją pracy warsztatowej - to zajęcie dla bardziej doświadczonych majstrów, a drugi będzie wykonywał pracę konkursową.
KONKURS. Pracą konkursową będzie wykonanie kleszczy. Kształt i funkcja dowolna. Dla twórcy najlepszych kleszczy (wykonanie, funkcjonalnośc itd) przewidziana drobna nagroda
i chwała wieczna w środowisku. Wszystkie wykonane kleszcze zasilą kuźnię swołowską i pozostaną w niej do naszej wyłącznej dyspozycji.
Co do noclegu - mam ograniczoną bazę noclegową w tym roku, kto może niech bierze namiot albo deklaruje się na siano.
Jadło jak zawsze w karczmie.
Szczegóły w tej sprawie podam jutro bo siadam do rozmów z Dawidem. Prosił bym też o info kto może zabrać palenisko
W tym roku budujemy dwa stojaki na pieczywo. MAm już pewną koncepcję.
Prace w tym roku będą wyglądały inaczej niż w poprzednich latach. Zostaną wybrane 2 zespoły, jeden będzie się zajmował produkcją pracy warsztatowej - to zajęcie dla bardziej doświadczonych majstrów, a drugi będzie wykonywał pracę konkursową.
KONKURS. Pracą konkursową będzie wykonanie kleszczy. Kształt i funkcja dowolna. Dla twórcy najlepszych kleszczy (wykonanie, funkcjonalnośc itd) przewidziana drobna nagroda

Kurczę przed 10tym czyli będzie kiepsko z kasą.
Ktoś jedzie ze śląska?
Chętnie się zabiorę, dorzucę się do paliwa.
Samemu 8 godzin za kierownicą to mnie zajedzie na amen.
Ktoś jedzie ze śląska?
Chętnie się zabiorę, dorzucę się do paliwa.
Samemu 8 godzin za kierownicą to mnie zajedzie na amen.