Dzień dobry Panom i Paniom. Ogolnie szystkim :)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
bartek
Dzień dobry Panom i Paniom. Ogolnie szystkim :)
Jestem nowym użytkownikiem forum.
Z kowalstwem dużej styczności nie miałem, lecz nie ukrywam, że interesuje mnie metaloplastyka.
Posiadam spawarkę transformtorową, gazową, migomat i podstawowe narzendzia kowalskie.
Brakuje mi na początek giętarki, skręcarki, itp.
Osobiście chciałbym samemu zrobić jakiś prototyp takiego narzędzia, żeby na wstępie przydatny był do nauki wykonywania elementow kutych.
Chcialbym tez korzystac z cennych rad i wskazowek doswiadczonych "kolegow".
Pozdrawiam
Z kowalstwem dużej styczności nie miałem, lecz nie ukrywam, że interesuje mnie metaloplastyka.
Posiadam spawarkę transformtorową, gazową, migomat i podstawowe narzendzia kowalskie.
Osobiście chciałbym samemu zrobić jakiś prototyp takiego narzędzia, żeby na wstępie przydatny był do nauki wykonywania elementow kutych.
Chcialbym tez korzystac z cennych rad i wskazowek doswiadczonych "kolegow".
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 00:11 przez bartek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Dzień dobry Panom.
zamierzasz handlować elementami kutymi czy składać płoty czy jednak zająć się szeroko rozumianym kowalstwem?bartek pisze: Posiadam spawarkę transformtorową, gazową, migomat i podstawowe narzędzia kowalskie.
Pozdrawiam
-
bartek
-
bobik432
witam
ja też tu jestem od niedawna,co do giętarki,to jaka ta giętarka ma być,taka do płaskowników,żeby ugiąć łuki do przęseł ogrodzeniowych?a skręcarka pewnie do płaskownika i kwadraciaka,skręcanie na zimno?ja to zrobiłym sam,mały silnik i duża przekładnia ze złomowiska,nie rób takiej z napędem ręcznym,bo na takiej pracowałem,ręka odpada.Nie ma mnie w domu,zrobiłbym zdjęcie,aby Ci pokazac tą maszynę,bardzo prosta konstrukcja,dałbyś napewno radę sam to zrobić.Pozdrawiam.
-
dara
Re: witam
WTF?bobik432 pisze:ja też tu jestem od niedawna,co do giętarki,to jaka ta giętarka ma być,taka do płaskowników,żeby ugiąć łuki do przęseł ogrodzeniowych?a skręcarka pewnie do płaskownika i kwadraciaka,skręcanie na zimno?ja to zrobiłym sam,mały silnik i duża przekładnia ze złomowiska,nie rób takiej z napędem ręcznym,bo na takiej pracowałem,ręka odpada.Nie ma mnie w domu,zrobiłbym zdjęcie,aby Ci pokazac tą maszynę,bardzo prosta konstrukcja,dałbyś napewno radę sam to zrobić.Pozdrawiam.