Witam forumowiczów

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

toki88

Witam forumowiczów

Post autor: toki88 » 23 paź 2012, 16:16

Witam. Jestem studentem, mam 24 lata i od kilku miesięcy zaglądam na to forum. Kowalstwo w jego pełnym znaczeniu zainteresowało mnie niedawno, nie mniej od 10 lat mam styczność z jego mniej szlachetną formą, a mianowicie konstrukcją bram, ogrodzeń, barierek z gotowych do kupienia elementów. W tą formę działalności wprowadził mnie ojciec. Do dzisiaj jeździmy na tego typu roboty i mimo, że nie jest to działalność gospodarcza, a praca dorywcza, to mamy już jakąś "renomę" w okolicy, która wyróżnia nas pozytywnie, na tle podobnych (istniejących) działalności.

Postanowiłem na zakończenie moich studiów na Politechnice, jako temat pracy magisterskiej wybrać koncepcję firmy produkującej wyroby kowalskie. W tej pracy mam rozpisany biznesplan dla tej działalności na 5 lat. Niemniej, nie poruszam w niej spraw technicznych, a jedynie sprawy czysto finansowe.

Chciałbym w niedalekiej przyszłości otworzyć legalnie działającą firmę, która działała by początkowo tak jak działamy w tej chwili z ojcem, a w przyszłości, gdy znajdą się na to fundusze, warsztat kowalski, gdzie większość elementów ozdobnych będę wykonywał ręcznie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 23 paź 2012, 18:33

Ambitne i bardzo ciekawe plany. Jeżeli masz problemy ze stroną techniczną, to trafiłeś w doborowe towarzystwo. Pytaj, a ci bardziej zorientowani, chętnie pomagają młodszym kolegom po fachu. Ciekawym zjawiskiem jest fakt, że nikt tu nikogo nie traktuje jak potencjalnego konkurenta, tylko jak kumpla uprawiającego tą samą pasję. Witam i pozdrawiam, Jacek-Mikołajki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”