leonzlasu - moja kuźnia :-)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Re: leonzlasu - moja kuźnia :-)
To teraz pomóż Sadurii przgnieść bułat w płaskownik we dwoje będzie dobrze szło. Jedna osoba jako operator dźwigni, gruga operuje na kowadłach.
Kontakt 517355290
Dziękuję,
Sterowanie nożne bezwzględnie będzie...tak jest bardzo niewygodnie
Sterowanie nożne bezwzględnie będzie...tak jest bardzo niewygodnie
No co Ty, nie ma mowy, jeszcze mi się kowadełka zarysują
Dzięki, cieszę się że ją mam choć nie ukrywam że mam wątpliwości czy będę umiał wykorzystać jej potencjał
Nie marudź!! z czasem dorobisz narzędzia i nabierzesz doświadczenia.
Już zobacz młotek można w jednym grzaniu przebić i formować.
A pakiet 200 warstw
Już zobacz młotek można w jednym grzaniu przebić i formować.
A pakiet 200 warstw
Ojj Leon ty to jesteś naprawde człek renesansu, wykuje, kury hoduje, kurnik zbuduje, prasę wyspawa. Naprawdę gratuluję i trzymam kciuki za dalszy rozwój projektu P.R.A.S.A.
Dzięki, już nie marudzę i biorę się za robotę
Nie kowalską... Niestety
Miłego dnia
Nie kowalską... Niestety
Miłego dnia
Sworznie nie dają rady, a nawet dobrze nie popracowałem. Odkryłem przy okazji kiedy zmieniałem prowizoryczne płaskowniki przykręcone do "suwaka" i zmieniałem ilość i średnicę śrub mocujących.
Jednym słowem troszku się wygło Dołożyłem po płaskowniku pod mocowania siłownika, siła lepiej się rozłoży i mam nadzieję że będzie dobrze
Jednym słowem troszku się wygło Dołożyłem po płaskowniku pod mocowania siłownika, siła lepiej się rozłoży i mam nadzieję że będzie dobrze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Stworzyłeś potwora...
A to oryginalny sworzeń czy dorabiales?
Przecież to głównie pcha, te płaskowniki powinny pomóc.
Wymieniłeś na nowe?
Wymieniłeś na nowe?
Niestety nie, Saduria - gdyby gorna blacha byla polozona scisle we wcieciu silownika to tak, daloby to rade - ale tutaj cala sile przejmuje sworzen ktory pracuje na scinanie... pozostaje wymienić sworzen na mocniejszy (min 8.8, a pewnie 10.9 albo 12.9), albo podklinowac silownik
Docelowo poszukam lepszych, ale nie jest to takie proste bo najczęściej nie podają ich parametrów w opisach... może odwiedzę jakiś sklep stacjonarny.
Na razie dopasowałem te płaskowniki, wbiłem klinujac, cześć siły pójdzie bezpośrednio na ramę odciążając sworznie.
Na razie dopasowałem te płaskowniki, wbiłem klinujac, cześć siły pójdzie bezpośrednio na ramę odciążając sworznie.