Hello Sandomierz Tarnobrzeg Stalowa Wola
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Hello Sandomierz Tarnobrzeg Stalowa Wola
Dzień dobry, cześć i czołem , pytacie skąd się wziąłem , jestem wesoły Michał mam na przedmieściu (Wrzawy) domek , a w domku wodę (olej) , prąd i gazu akurat nie mam , ale na razie walczę z węglem na prowizorycznym palenisku z patelni
nadmuch z wentylatora fi125 daje to to rade z tym że wyłącznika nie mam wiec na razie na wtyczkę włączanie i wyłączanie , z kowadełkiem większy problem mam bo jedyne co wymyśliłem to babka do klepania , ale chyba zamienie na coś wiekszego typu młotek 2kg to chyba minimum to mam akurat pod ręką ale zastanawiam sie nad wiekszym 5kg już powinien być spoko , nie wiem jeszcze jak to przymocować do pniaka ale poszperam może coś wymyślę , ogólnie bardziej by mnie urządzało podpięcie się do kogoś z okolicy z wyposażonym warsztatem , już jakiś czas temu naleciała mnie ochota wiec trochę już poczytałem i olśniło mnie że to nie takie proste stal stali nie równa i ze zwykłego płaskownika albo pręta żebrowanego się nie kuje , co prawda na start z tym sprzętem co już mam były próby nie powiem ale nic poważnego raczej dla zabawy i testu czy to co zgromadziłem zdaje egzamin , najbardziej sprawdza się palenisko , babka do klepania przy testach rozłupała w miejscu mocowania pniaka
zdziwiłem się jak się zaczęła zapadać w pniaka przy każdym uderzeniu, tak że tego , czyniąc długą historię krótką , z perspektywy czasu pomyliłem się z powołaniem wybierając szkołę bo zamiast na ślusarstwo i spawalnictwo , podjąłem naukę na obróbkę skrawanie (a i tak nie pracuję w zawodzie, człowiek był młody i głupi nie wiedział czego sam chce jeszcze wtedy), ale że człowiek się całe życie uczy to czemu nie nauczyć się czegoś nowego co mnie ciekawi , czasu nie mam za wiele (bo praca , rodzina itd ) pieniędzy też nie za bardzo wiec rozbudowa kuźni nie wchodzi w grę, chociaż miejsce jest w stodole , tak że od razu prosto z mostu mówię że najchętniej bym podjął jakąś współprace z kimś z okolicy z warsztatem i wiedzą , przeglądając forum widziałem że są tu osoby z Adamówki i za TBG , też pozdrawiam Trollskiego z Wykute w ogniu, miałem cię na pejsbooku zanim wystąpiłeś tam , także witam wszystkich fajnie że istnieje takie forum , i chciałem przy okazji pogratulować wyszukiwarki w forum bo jakoś zawsze mi sie udaje wyszukać temat który mnie interesuje.
Re: Hello Sandomierz Tarnobrzeg Stalowa Wola
Cześć.
Powodzenia w szukaniu współpracy.
Ale czy nie idziesz za bardzo na łatwiznę?
Powodzenia w szukaniu współpracy.
Ale czy nie idziesz za bardzo na łatwiznę?
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Sandomierz powiadasz? Pogadaj z Kaliną, Może Adasiowi przyda się ktoś do pomocy po godzinach w zamian za naukę.
Kontakt 517355290
dzięki Banan
Cześć 
Porażka jest po prostu okazją, by spróbować ponownie, tym razem bardziej przemyślanie.
Henry Ford
Nie dajcie mi ryby dajcie mi wędkę
Henry Ford
Nie dajcie mi ryby dajcie mi wędkę