Palenisko gazowe wymiary

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

psiezul

Palenisko gazowe wymiary

Post autor: psiezul » 02 gru 2017, 16:57

Witam,
Mój pierwszy post więc też nie jest zbyt ambitny ;) Myślę na zrobieniem sobie paleniska na propan-butan. Dziś znalazłem na złomowisku zbiornik zdaje się wyrównawczy do wody.
Czy grubość ścianek ma znaczenie? Czy mają one raczej za zadanie trzymać w "kupie" izolację która jest wewnątrz i nie ma znaczenia jakiej grubości są ścianki? Wymiary zewnętrzne zbiornika średnica 550 mm długość ok 850 mm. Zakładając, że izolacja będzie 100mm to wymiar końcowy: ok 350mm średnicy i 600mm długości. Wydaje mi się porównując wasze paleniska, których wymiary podawaliście na forum, że ten jest trochę za duży? Nie miałem jeszcze przyjemności bawić się tym więc moje pytanie sprowadza się do tego czy jako uniwersalne (na początek) palenisko może być? Czy zbyt obszerne?

Pozdrawiam :)

graffic

Re: Palenisko gazowe wymiary

Post autor: graffic » 02 gru 2017, 19:01

najpierw czytać - później zakładać nowe wątki ! - jeśli nie ma jakiegoś zagadnienia podczepić się pod istniejący temat

psiezul

Post autor: psiezul » 02 gru 2017, 20:49

Szukałem w wyszukiwarce tematu z tym związanego ale nie było nic konkretniej o wymiarach więc założyłem swój. Jeśli coś jest tu niezgodne z zasadami to poproszę o przeniesienie lub podklejenie tematu gdzie indziej... ja nie mam takiej możliwości z tego co widzę. Ewentualnie o skasowanie tematu to podkleję gdzie indziej ;)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomko149

Post autor: tomko149 » 06 gru 2017, 18:46

Uśmiechnij się do Banana :)

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 06 gru 2017, 18:55

Dołóż jeszcze z 50 mm izolacji i skróć piec o połowę i będzie git :)
Kontakt 517355290

ODPOWIEDZ

Wróć do „NARZĘDZIA - tools”