Mam wielką prośbę do kogoś, kto ma WS-15. Kupiłem tę wiertarkę, ale brakuje w niej wałka i ramienia naciągu; czy ktoś może mi podać długość tego ramienia (od osi obrotu ramienia do osi wałka) oraz wysokość samego wałka? - mam zamiar wykonać te elementy we własnym zakresie. Dzięki za ewentualne informacje.
wymiary naciągu WS-15
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
wymiary naciągu WS-15
Witam 
Mam wielką prośbę do kogoś, kto ma WS-15. Kupiłem tę wiertarkę, ale brakuje w niej wałka i ramienia naciągu; czy ktoś może mi podać długość tego ramienia (od osi obrotu ramienia do osi wałka) oraz wysokość samego wałka? - mam zamiar wykonać te elementy we własnym zakresie. Dzięki za ewentualne informacje.
Re: wymiary naciągu WS-15
Wolkar, na Forum funkcjonuje pewna forma savoir-vivre: się prezentujemy, potem dyskutujemy. Zapraszam 
Wpisz w Google remont ws-15 i poszukaj na cnc forum jest wątek ponad 50 stron O tym jak doprowadzić wiertarka do perfekcji. W necie jest również dtr w formie pdf.
Wygląda na to, że nie wiertarkę a kolumnę do wiertarki zakupiłeś.
A poprosiłem tylko o dwa wymiary 
Cześć
Cześć
To jest właśnie potęga forum zawsze dostajesz więcej niż wymagane minimum.
Podałbym ci je bez problemu gdyby nie fakt bycia od mojej ws-15 około 1000 km.
-
graffic
wolkar - strzelasz fochy jak panienka - przecież piotr1as napisał wyraźnie - wrzuć w googla - materiałów jest sporo... tobie się nie chce szukać, ktoś inny ma ci podać dwa wymiary na tacy ? - ludu... co ty masz 15 lat ? jak umiesz taką rzecz zrobić to mając maszynę można to domierzyć...
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego
Rozstaw osi wałków to 100mm. Wysokość dobierz w zalerznosci od tego jakie koło pasowe Masz. Cały napinacz na foto.
Jak umiesz czytać zacznij czytać dtr.
Jak umiesz czytać zacznij czytać dtr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.