Dla wtajemniczonych: hasło Forum, odzew Kowadło
19. Międzynarodowy Turniej Kowali o Srebrne Klucze Legnicy 18-20.05.2018
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
19. Międzynarodowy Turniej Kowali o Srebrne Klucze Legnicy 18-20.05.2018
Na Turnieju Aries i lachim będą mieć obowiązki
, ale dla reszty nic nie stoi na przeszkodzie wypić piwko przy akompaniamencie młotków 
Re: 19. Międzynarodowy Turniej Kowali o Srebrne Klucze Legnicy 18-20.05.2018
Na trzy dni to nie dam rady przyjechać, ale chętnie wpadnę w sobotę lub niedzielę.
Bodar który dzień lepszy na taką wizytę?
Bodar który dzień lepszy na taką wizytę?
Który to nie wiem, ja dotychczas, w tym roku też, "wizytuję" TK w sobotę.
Chyba w ten dzień można najwięcej podpatrzyć. W piątek nic nie ma czyli integrują się
, a niedzielę podsumowanie, to chłopy sobie bardziej "słodzą" ... tak mi się wydaje 
Chyba w ten dzień można najwięcej podpatrzyć. W piątek nic nie ma czyli integrują się
Będę zatem celował w sobotę. Chętnie Cię poznam osobiście, innych użytkowników forum również.
Panowie i Panie przyjeżdżajcie w sobotę
No chyba że startujecie w konkursie
Panowie i Panie przyjeżdżajcie w sobotę
No chyba że startujecie w konkursie
Mi też będzie miło 
Ci co się już znają, rozpoznają się się po gębach
, dla pozostałych chętnych ustanawiam znak rozpoznawczy w postaci logo FK wydrukowanego w formacie A4 ... przy jakimś stoliku gdzie serwują browar z kija 
Ci co się już znają, rozpoznają się się po gębach
-
graffic
Ja na pewno bede
Przy okazji kto ma koszulki forumowe - to zakladac
PS w sobote jest lepiej i ciekawiej (wiecej rzeczowej pracy) w niedziele jest bardziej swobodnie
Przy okazji kto ma koszulki forumowe - to zakladac
PS w sobote jest lepiej i ciekawiej (wiecej rzeczowej pracy) w niedziele jest bardziej swobodnie
Z tego co pamiętam to w zeszłym roku w sobotę był taki luźny dzień, żeby dzieciom i przechodniom pokazywać. Taka bardziej rozgrzewka i integracja. W niedzielę prace konkursowe (turniej), więc każdy rywalizuje. Byłem dwa razy i szczerze mówiąc uważam, że jest tam fajna atmosfera, czuć ZDROWĄ RYWALIZACJĘ, raczej nie jest to wyścig szczurów i nikt nie zionie zawiścią albo czeka aż się komuś noga powinie. Pożyczyliśmy narzędzia, ktoś nam dał trochę drobnego koksu, znowu ktoś inny poprosił o ulanie wody bo mu się wiaderko przewróciło.. ogólnie raczej nikt się nie boi, że mu druga osoba coś ukradnie, każdy pomocny, jak ktoś nie wyrabia a pomocnik z innego stanowiska jest wolny to pomaga.
No i oczywiście sobota wieczór po pierwszym dniu fajna impreza integracyjna.
Sobota jest o tyle fajniejsza, że jak ktoś znajomy z forum zagada, to jest czas pogadać, czasem ludzie przynoszą coś do zrobienia, człowiek się relaksuje i narzuca sobie tempo.
W tym roku mnie nie będzie, więc powodzenia wszystkim forumowiczom!
No i oczywiście sobota wieczór po pierwszym dniu fajna impreza integracyjna.
Sobota jest o tyle fajniejsza, że jak ktoś znajomy z forum zagada, to jest czas pogadać, czasem ludzie przynoszą coś do zrobienia, człowiek się relaksuje i narzuca sobie tempo.
W tym roku mnie nie będzie, więc powodzenia wszystkim forumowiczom!
Jeżeli Pan domu nie zbuduje,
na próżno się trudzą ci, którzy go wznoszą.
Jeżeli Pan miasta nie ustrzeże,
strażnik czuwa daremnie.
strażnik czuwa daremnie.
A kto z forumowiczów wybiera się na konkurs?
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
-
graffic
graffic pisze:Ja na pewno bede![]()
... ja też - to ja, Bodar
Tak wiem ale myślałem o uczestnikach turniejugraffic pisze:graffic pisze:Ja na pewno bede![]()
... ja też - to ja, Bodar
Lipali
Lipali
-
graffic
Oj Aries, Aries
ale ja wlasnie z tego powodu bede - ze biore udzial... 
Panowie dostałem dzisiaj informację od mojego mistrza, pana Kazimierza Kudły ale niepotwierdzoną - możliwe, że to ostatnia edycja Legnickiego Turnieju.
Faktem jest, że pan Andrzej Gąska (dyrektor OSiR'u w Legnicy), który to zawsze organizował Turnieje przechodzi na emeryturę i nie wiadomo czy jego następca będzie kontynuował imprezę.
Dowiedziałem się również, że w tym roku nie będzie z naszych stron w Legnicy takich osób jak pan Andrzej Słowik i Roman Parat (cień szansy, że panowie zmienią zdanie ale wątły).
Faktem jest, że pan Andrzej Gąska (dyrektor OSiR'u w Legnicy), który to zawsze organizował Turnieje przechodzi na emeryturę i nie wiadomo czy jego następca będzie kontynuował imprezę.
Dowiedziałem się również, że w tym roku nie będzie z naszych stron w Legnicy takich osób jak pan Andrzej Słowik i Roman Parat (cień szansy, że panowie zmienią zdanie ale wątły).
Jeżeli Pan domu nie zbuduje,
strażnik czuwa daremnie.
strażnik czuwa daremnie.
Przyznam , że nie jestem zaskoczonygraffic pisze:/.../ wlasnie z tego powodu bede - ze biore udzial...
Rafale, jak na czacie puściłeś "sygnał" że w majówkę siedzisz w kuźni, a na czyjeś zapytanie czy to cd. świecznika i nie było odpowiedzi, pomyślałem "oho, tajemnica, chyba Legnica się szykuje"
-
graffic
Bodar - tajemnicy wielkiej nie bylo
po prostu nikt specjalnie nie pytal poza Ariesem
a ze kuje ? I tak bym kul hehehe
Sam wiesz ze przymierzalismy sie do udzialu wiec predzej czy pozniej musialo to nastapic..
a ze dostalem taka propozycje to sie zgodzilem
Co do Andrzeja Gaski - wiem ze przechodzi na emeryture, czy impreza bedzie kontynuowana ? Brak danych, ale mozna sie wywiedziec - co do braku Andrzeja Slowika i inych osob - coz mam nadzieje ze mimo wszystko zmienia zdanie
Sam wiesz ze przymierzalismy sie do udzialu wiec predzej czy pozniej musialo to nastapic..
Co do Andrzeja Gaski - wiem ze przechodzi na emeryture, czy impreza bedzie kontynuowana ? Brak danych, ale mozna sie wywiedziec - co do braku Andrzeja Slowika i inych osob - coz mam nadzieje ze mimo wszystko zmienia zdanie
graffic pisze:Oj Aries, Ariesale ja wlasnie z tego powodu bede - ze biore udzial...
Mam nadzieję, że to nie ostatni turniej. Gdyby jednak, to byłaby to ogromna szkoda i strata bo to świetna impreza.
Lipali
Lipali