Co do składowania sztang 6 metrowych to mnie też to się nie podoba bo zabiera całą ścianę tak potrzebną przecież bo miejsca jest niby dużo ale narzędzi też i pomysł tej wiatki , przedłużenia dachu podsunął mnie inny patent -
obok w pomieszczeniu będzie garaż dwustanowiskowy a na ścianach regały jakieś 2 m wysokości i 60 cm głębokości no i przecież będzie tam dużo półek a na posadzce pod regałem przy ścianie sąsiadującej z kuźnia mogę składować te długie materiały w suchym pomieszczeniu co załatwiło by problem a mnie nie stanowiło by to problemu bo miejsca i tak jest sporo.
Co do podzielenia kuźni na dwie strefy to jest to bardzo dobry pomysł który zaoszczędził by czasu a czynności stał by się przyjemniejsze w wykonaniu .
Zastanawiałem się nad ustawieniem imadła kowalskiego na postumencie gdzieś bardziej po środku bo takie było założenie projektując postument pod imadło ale tez z własnego doświadczenia widzę że dobrze mieć możliwość gięcia dłuższych elementów w imadle bez konieczności ciągłego przekręcenia elementu " bo ściana przeszkadza "