Beskid Niski (Bączal Dolny) 6-8 sierpień 2010
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Mathan, który Janów?
Nibelung, miszcz to tytuł forumowy:) u nas sami miszcze i miszczunie:)
wzięło się to z tego, że wszyscy tu są skromni nad wyraz i nikt nie ma śmiałości powiedzieć o sobie, że jest kowalem:)
Szacun!
Nibelung, miszcz to tytuł forumowy:) u nas sami miszcze i miszczunie:)
wzięło się to z tego, że wszyscy tu są skromni nad wyraz i nikt nie ma śmiałości powiedzieć o sobie, że jest kowalem:)
Szacun!
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
Nikiel Ty se głowę w wiadro włóż i to zimnej wody :-D . Nie wymyślaj wciąż nowych działań. Jak zrobimy to co było mówiony o nożach i oprawach to będzie git....a nie tak wszystko i po polsku. Uczmy się żeby na warsztatach było więcej profesjonalizmu w nauce a nie wszystko ale po łebkach. Bezie czas to dołoży się jeszcze i pomyśli na bieżąco. A Ty nie dawaj złego przykładu i nie czatuj Łotrze.....i może z łaski swojej dopisze mnie choć nie wiem po co skoro deklarowałem się i zaklinałem się dużo wcześniej. Jesteś w programie i szlus. Więcej pomyśl jak ten tłum zorganizować i jak prowadzić warsztat ....Tyle ode mnie Łotry
HOWGH
Ps. Jakbyś miał pieniek to wziąłbym moje słokie 30 kg maleństwo.....kochane
HOWGH
Ps. Jakbyś miał pieniek to wziąłbym moje słokie 30 kg maleństwo.....kochane
Warsztaty mają być nożownicze i takie będą, ale jeśli nie wszystkich będzie interesowało nożownictwo , to mogliby się zająć czymś innym. Wszystko zależy od ludzi, którzy przyjadą. Myślę, że warto przedyskutować takie kwestie, bo to nic nie kosztuje, a pomaga ułożyć solidny plan:)
Oczywiście, że jesteś na mojej liście:) nawet potrójnie, bo liczę całą Twoją familię.
Dlaczego chcę, żeby ludzie potwierdzili chęć przybycia? ponieważ mam już doświadczenia z organizacji wyjazdu na Ukrainę. Duża część ludzi zrezygnowała, chociaż mieli szczere chęci. Różnie jest w życiu i zdaję sobie z tego sprawę. Muszę wiedzieć kto na 100% przyjedzie i co w takim gronie możemy zrobić.
Co do czatowania, to nie da się tego nie robić w takim wątku. Ludzi trzeba zachęcić jakoś do przyjazdu na spotkanie, a nie napisać że robię imprezę i jak ktoś chce to niech wpada:)
W tym wypadku czatowanie jest niejako działaniem marketingowym:)
Dobra, dość biadolenia (głównie mojego
). Temat przenoszę do podziemi. Jeśli ktoś ma pytania odnośnie wyjazdu to zapraszam na Pw! Ja, też będę powiadamiał o postępach w przygotowaniach przez PW.
Dlaczego?
Bo jako Admin widzę, że temat czytają osoby mi nie do końca przychylne
Jeśli mam rację, a mam prawie na pewno, to ten temat czyta moja ciotka i składa meldunki (czytaj kabluje mojemu stryjowi
) Taki przepływ informacji nie jest mi do niczego potrzebny. BIEDNI LUDZIE! są na emeryturze i niestety nie mają co ze swoim czasem zrobić, więc żyją życiem innych. W sumie to takie zainteresowanie mi schlebia, bo czuję się przez to kimś istotnym, ale patrząc z drugiej strony, to takie zabawy w podchody są ŻAŁOSNE!!! WSTYD!!! BLE i FUJ!!!
Moją rodzinę pozdrawiam serdecznie, a pozostałe osoby przepraszam za tą żenadę:/
Dlaczego?
Bo jako Admin widzę, że temat czytają osoby mi nie do końca przychylne
Moją rodzinę pozdrawiam serdecznie, a pozostałe osoby przepraszam za tą żenadę:/
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
z tego co wiem to nie. nikt takiego zaproszenia nie wystosował. to nasze pierwsze takie spotkanie i wydaje mi się, że jest za wcześnie na takiego mistrza. zobaczymy jak wyjdzie i co wyjdzie. kolejme warsztaty możemy robić z mastrem.
zapowiada się całkiem sensowna imprezka
zapraszam wszystkich , którzy mieli by ochotę nauczyć nas czegoś o kowalstwie, oraz tych którzy chcieliby się czegoś nauczyć. tematyka warsztatów jest nożownicza, ale ognia będzie na tyle, że na zwykłe kowalstwo też znajdzie się czas:) Pamiętajcie, że w takie 2 dni można się nauczyć więcej niż przez 3 lata siedzenia w internecie:) albo przez rok kucia od zera.
takie spotkania dają baaaadzo dużo, więc proszę się nie wstydzić!!! większość ludzi na tym spotkaniu będzie się widziała po raz pierwszy w życiu:) nie będzie publiki!:)
zgłaszać się proszę do mnie na PW
co do sprzętu to :
kowadełka - w sumie 5 i to już chyba wystarczy
paleniska 2 - też już styknie, ale może uda się jeszcze jedno załatwić
materiał- temat do przegadania. opcja -każdy bierze po kawałku żelastwa ze swojej kuźni (do celów nienożowniczych), kupujemy lepszy materiał na noże, kujemy z mojego n9e (mam jeszcze 2 lachy) i jakoś się równamy:)
opał- też do przegadania . opcja- koks, węgiel drzewny,
jadło - do przegadania. opcja -każdy sobie, albo ściepa i wspólne gotowanie.
ubytowanie - namioty, dla zakochanych stodoła ;-), a jednostki delikatniejsze w chałupie
wjazd- trzeba będzie uzgodnić jakąś zdroworozsądkową kwotę (za to kupimy opał, materiał, jedzonko i pitko ), im więcej nas , tym mniejsza wejściówka.
WSZELKIE WASZE PRZEMYŚLENIA PISZCIE do mnie NA PW.
zapraszam wszystkich , którzy mieli by ochotę nauczyć nas czegoś o kowalstwie, oraz tych którzy chcieliby się czegoś nauczyć. tematyka warsztatów jest nożownicza, ale ognia będzie na tyle, że na zwykłe kowalstwo też znajdzie się czas:) Pamiętajcie, że w takie 2 dni można się nauczyć więcej niż przez 3 lata siedzenia w internecie:) albo przez rok kucia od zera.
takie spotkania dają baaaadzo dużo, więc proszę się nie wstydzić!!! większość ludzi na tym spotkaniu będzie się widziała po raz pierwszy w życiu:) nie będzie publiki!:)
zgłaszać się proszę do mnie na PW
co do sprzętu to :
kowadełka - w sumie 5 i to już chyba wystarczy
paleniska 2 - też już styknie, ale może uda się jeszcze jedno załatwić
materiał- temat do przegadania. opcja -każdy bierze po kawałku żelastwa ze swojej kuźni (do celów nienożowniczych), kupujemy lepszy materiał na noże, kujemy z mojego n9e (mam jeszcze 2 lachy) i jakoś się równamy:)
opał- też do przegadania . opcja- koks, węgiel drzewny,
jadło - do przegadania. opcja -każdy sobie, albo ściepa i wspólne gotowanie.
ubytowanie - namioty, dla zakochanych stodoła ;-), a jednostki delikatniejsze w chałupie
wjazd- trzeba będzie uzgodnić jakąś zdroworozsądkową kwotę (za to kupimy opał, materiał, jedzonko i pitko ), im więcej nas , tym mniejsza wejściówka.
WSZELKIE WASZE PRZEMYŚLENIA PISZCIE do mnie NA PW.
No dobra, wracamy z tematem na ogólny:) mniej więcej wiem już kto będzie, a kto się jeszcze waha. Wiem, że Wszebąd się na mnie zeźli, ale plan jest taki, żeby zrobić warsztaty nożownicze i równolegle mały kowalski projekt (dla tych , których nadmiar noży mógłby znużyć). ognia wystarczy dla wszystkich:) czasu też starczy.
Jako projekt kowalski, proponuję okucie drewnianej skrzyni. szczegóły w wątku o skrzyni w dziale tradycja:)
Jako projekt kowalski, proponuję okucie drewnianej skrzyni. szczegóły w wątku o skrzyni w dziale tradycja:)
jest zadanie domowe.
ZAPROJEKTUJ OKUCIA DO SKRZYNI.
skrzynia:
http://lh4.ggpht.com/_UzCWPNvGtDw/TEl4R ... c_wood.jpg
zawiasy od góry:)
http://lh5.ggpht.com/_UzCWPNvGtDw/TEmU1 ... acon13.jpg
skrzynia musi mieć po bokach uchwyty, z przodu zapięcie na kłódkę.
http://lh3.ggpht.com/_UzCWPNvGtDw/TEmT7 ... 19g13a.jpg
reszta jest dowolna. motywy średniowieczne, ludowe, współczesne, jakie bądź:) generalnie dowolne
bez projektu nie wpuszczamy na warsztaty :-P
ZAPROJEKTUJ OKUCIA DO SKRZYNI.
skrzynia:
http://lh4.ggpht.com/_UzCWPNvGtDw/TEl4R ... c_wood.jpg
zawiasy od góry:)
http://lh5.ggpht.com/_UzCWPNvGtDw/TEmU1 ... acon13.jpg
skrzynia musi mieć po bokach uchwyty, z przodu zapięcie na kłódkę.
http://lh3.ggpht.com/_UzCWPNvGtDw/TEmT7 ... 19g13a.jpg
reszta jest dowolna. motywy średniowieczne, ludowe, współczesne, jakie bądź:) generalnie dowolne
bez projektu nie wpuszczamy na warsztaty :-P