Nasze projekty
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Agnieszka Pasek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2010, 21:01 przez jolo, łącznie zmieniany 1 raz.
3 wzory w jednym, pas winogron, pas koszyków i skręconych prętów i pas w karo. Mimo sporej pracy, nie wiele różni się od gotowców. Ale skoro jest popyt na takie realizacje a sam nie masz nic na przeciwko by w ten sposób komponować to mojej opinii nie musisz brać pod uwagę. Aby nie byc gołosłownym, na poczekaniu narysowałem taki oto koncept. Ciężar bramy przeniosłem na sam środek, dół jest zagęszczony spiralami, futra wejściowa również ma dolny pas o szerokości 80mm jak profil samonośny bramy co daje nam praktycznie symetryczny układ. No i obowiązkowo ciemna, matowa zieleń - w końcu to winogrona 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dobra, ja sobie też pogdybam. Na projekcie dół -pole z rombami wygląda jakby było pełne-(może blach pod spód, a może szerokie płaskowniki?) Koniecznie na furtce( dół) kształtowniki co w bramie, lub jakiś zamiennik o tym wymiarze, wtedy dół wygląda ciężej = podstawa. Na projekcie łuk wydaje się głębszy (dla mnie ładniej).
Tak wogóle , to rysunek bramy lepszy niż zrealizowana, ALE czysto, schludnie, bez nadmiaru i pewnie solidnie i nie wisi...Klient zadowolony. Na mój gust, to po tych drobnych przeróbkach, lepsza niż projekt Harlema(za ciężka optycznie góra). No ale ble ble...obiecaj, że następnym razem furtkę dasz z takim dołem jak bramę.
Tak wogóle , to rysunek bramy lepszy niż zrealizowana, ALE czysto, schludnie, bez nadmiaru i pewnie solidnie i nie wisi...Klient zadowolony. Na mój gust, to po tych drobnych przeróbkach, lepsza niż projekt Harlema(za ciężka optycznie góra). No ale ble ble...obiecaj, że następnym razem furtkę dasz z takim dołem jak bramę.
harlem, relax, na bramach trzeba złapać kompromis między urodą a wytrzymałością , po co komu piękna brama która się nie otwiera?, co innego na przęsłach , one tylko wiszą i nikt ich nie dotyka, podobny problem jak na bramach pojawia sie na balkonach, balkon musi być po raz sztywny, po dwa , szczelny, a dopiero potem ładny,
Magdo masz racje zauważyłem to na zdjęciu dopiero, ze można by dać na furcie dołem profil aby zrównać z szyną bramy
, co do głębokości łuku to na projekcie było 25cm
i tyle jest faktycznie,
Jednak klient zrobił błąd, wymurował wyższe mury o 20 cm i nie poinformował mnie abym zrobił wyższą bramę, wtedy można by dać większy łuk
Magdo masz racje zauważyłem to na zdjęciu dopiero, ze można by dać na furcie dołem profil aby zrównać z szyną bramy
i tyle jest faktycznie,
Jednak klient zrobił błąd, wymurował wyższe mury o 20 cm i nie poinformował mnie abym zrobił wyższą bramę, wtedy można by dać większy łuk