Ustka 2011

Spotkania, warsztaty, imprezy

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 24 wrz 2010, 09:26

Harlem robimy jak mówisz. Postaram się na dniach pomierzyć i sfotografować kratę obecnie istniejącą. Ja już wstępne szkice porobiłem dopracuję i wklejam. Jak inni zaproponują swoje prodżekty, zrobi się głosowanie. Dzięki ci harlem za doping :)
Obrazek

hekate
Kontakt:

Post autor: hekate » 26 wrz 2010, 09:29

Ja też przyjadę jeśli sesja pozwoli.

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 wrz 2010, 19:24

Brama. Podsyłam zdjęcie istniejącej kraty. wymiary to jakieś 120x190. (nie maiłem metrówki... ) Panowie i panie zaczynamy szkicowanie :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 29 wrz 2010, 20:02

Mamy robić ambitnie czy żeby było?
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 29 wrz 2010, 23:07

Nikiel, żeby było to już właśnie jest. ambitnie ambitnie.
Prezesie, podłączam zdjęcie całej latarni by szkicownice i szkicownicy mieli perspektywę na bryłę budowli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 07 lis 2010, 15:03

Macie już jakieś koncepcje? :) Ja jeszcze nie :oops:

Jest natomiast pewna idea. Chciałbym zrobić warsztaty w ustce w skansenie pod ustką... http://www.muzeum.swolowo.pl/ Są zainteresowani naszym plenerem, powiem więcej, potrzebują pomocy bo budują kuźnię. Swołowo jest jakieś 15 km od Ustki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 15 lut 2011, 21:11

Dobra. Miasto dało 800 PLN, LOT daje 300 PLN. Robią dodatkowo plakaty i może uda się załatwić koszulki. Noclegi musze jeszcze dogadać, albo dom Caritas (propozycja burmistrza Ustki) albo kwatera główna Outlaws Inc... :) Dogaduje temat.

Mam miejscówkę na warsztaty na delikatnym zadupiu, ale za ogrodzeniem jakby co.

Temat palący to porozmawiać w kwestii kraty z kapitanatem. Jeżeli się wypną to podarujemy ją komu innemu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 20 lut 2011, 11:44

Dobra dogadałem się z plebanem :D Nocujemy za to co damy na tacę... :P Zrobimy tylko jakiś krucafuks i 10 chłopa może przez 3 dni kimać. Zmiana planów co do lokalizacji. Działamy w tym samym miejscu gdzie nocujemy, na przyjemnym zadupiu. Z księdzem dogadane, muszę tylko uświadomić nasze lokalne władze o tym fakcie. Nie powinni robić problemów, wnioskowałem o 3000 dali nam 1100... więc skoro tniemy koszta to i my zmieniamy warunki. Jest trochę wożenia ale daaaaamy raaaaadę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 24 lut 2011, 20:03

Współpraca z władzami Ustki została wstrzymana - jednogłośna decyzja zarządu. Warsztaty odbędą się we wspomnianym ośrodku Caritas. Zrobimy zrzutkę na koks i materiał we własnym zakresie.
Obrazek

dara

Post autor: dara » 24 lut 2011, 20:19

sprawa kraty pozostaje aktualna?
------------------------------
doczytałem w innym poście,sorki ,proszę usunąć.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, 20:23 przez dara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 24 lut 2011, 20:22

tak ale połowicznie, pozostaniemy przy formie projektowej. Mam nadzieję, że to nie zniechęci Was do próby zmierzenia się z tematem.

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 28 lut 2011, 20:35

No Panowie wreszcie mogę wam na spokojnie opisać na czym stoimy.
Załatwiłem 10 miejsc noclegowych - 2 pokoje po 5 osób w standardzie dobrej klasy turystycznej. Jeżeli przyjedzie więcej niż 10 łobuzów to są miejsca namiotowe za free.

Co dajemy od siebie? Tu muszę pomyśleć czy nie uda nam się zrobić warsztatów z przebijaniem i zgrzewaniem, efektem mógł by być ładny krucyfiks lub lichtarz dla goszczącego nas księdza, ale to jeszcze ustalę z plebanem (dam znać). Opcja fajna bo nasza praca była by traktowana z szacunkiem i cieszyła by szeroką publikę.

Koszt pobytu. Koszt pobytu = to co damy na tacę. Jako że warsztaty kończą się w niedzielę to wszyscy grzecznie idziemy na mszę i dajemy co łaska na tacę :) Jesteśmy ludźmi honorowymi więc nie powinno być tu lipy :)

Wyżywienie. Każdy może zabrać ze sobą wałówę, istnieje też możliwość wykupienia paszy. śniadanie + obiad + kolacja = ok 35 PLN. Sama obiadokolacja to jakieś 17 PLN. Przed całą imprezą zrobię listę kto co i jak :)

Do 15 kwietnia muszę ustalić listę chętnych. Jako że zadecydowaliśmy robić imprezę z własnej kasy konieczna będzie zrzutka. To jeszcze ustalimy. Dam znać do końca marca jak to będzie wyglądało. Jeżeli macie jakieś sugestie w tej materii to chętnie poczytam.

Jak widzę same warsztaty:
3 paleniska, 4-5 kowadeł. Nie ma sensu stawiać więcej ogni bo nie wyrobimy z koksem :) Miejsca jest dosyć a i tak nigdy wszyscy na raz kuć nie będą.

Jeżeli uda się namówić na przyjazd Majstra Franka to mieli byśmy nauczyciela jak się patrzy, jeżeli się nie uda to sami stworzymy plan działania.

Miejscówka
Teren jest dość oddalony od świata, nie będzie namolnych turystów. Nie ma też sklepu w pobliżu (3km), ale to nie problem. Będą się kręcić zorganizowane grupy kolonistów bo jest to ośrodek. Grupy są zorganizowane, nasz placyk odgrodzimy i nikt nam pod młotek nie wlezie :)

Podaję stronkę ośrodka http://www.caritasustka.ordynariat.pl/

Czekam na uwagi :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek
forumoholik

Post autor: Marek » 28 lut 2011, 20:58

którego czerwca mniej więcej wiadomo? przepraszam, może już było gdzieś ale przeoczyłem :/ albo chociaż czy początek czy koniec ;) spróbuję się wtedy dowiedzieć kiedy mam egzaminy i dam znać czy będę :)
:evil:

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 28 lut 2011, 21:04

23 czerwca pod wieczór zaczynamy się zjeżdżać. 24-25 kujemy aż wióry lecą. Niedziela 26 czerwca sprzątamy po sobie dokańczamy co tam jest do zrobienia myjemy się idziemy do kościoła i kończymy warsztaty.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek
forumoholik

Post autor: Marek » 28 lut 2011, 21:21

dobra, dam znać jak najszybciej :) szkoda mi przepuścić takiej okazji na naukę.
Potem jeszcze dojazd bym jakoś ugadał w razie czego. Może ktoś by samochodem jechał załóżmy przez warszawę i miał wolne miejsca? Chyba, że dobry dojazd pociągiem/pksem będzie. Zobaczy się, jeszcze czas :)

tylko ta msza w niedzielę...
:evil:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WARSZTATY KOWALSKIE, IMPREZY - hammer ins, events”