Dymarka Kucie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
btw podoba mi się Twoje podejście
najpierw spróbować swoich sił a potem pytać. Tak trzymaj
Po pierwszym kuciu będziesz już wszystko wiedział co trzeba przebudować lub zmienić
eksperymentuj, w sumie całe kowalstwo na tym polega, jako że jako takich mistrzów nie ma i trzeba samemu do wszystkiego dojść
Ja głupio najpierw tydzień się dowiadywałem co i jak i dopiero zacząłem budować i się okazało, że pytałem o pierdoły które same potem wychodzą w trakcie roboty
buduj, buduj
Ja głupio najpierw tydzień się dowiadywałem co i jak i dopiero zacząłem budować i się okazało, że pytałem o pierdoły które same potem wychodzą w trakcie roboty
buduj, buduj
Właśnie tak głupio się czułem zadając takie pytania
ale teraz widze że warto 
Zerknij proszę w odpowiednie tematy na forum. Już ktoś powyżej Ci to sugerował. Oważam że to temat do kasacji .
HOWGH
Zerknij proszę w odpowiednie tematy na forum. Już ktoś powyżej Ci to sugerował. Oważam że to temat do kasacji .
HOWGH
Ostatnio zmieniony 20 cze 2011, 14:45 przez levanek, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze przed siebie...
- krzysieklup
- Kontakt:
Panowie odpierdzielacie manianę że się tak wyrażę pogaduszki ja na gadu-gadu albo skypie ktoś pomylił fora ??
A nasz młodu uczestnik forum mógłby poczytać sobie troszkę w odpowiednich działach i może nie trzeba by zakładać osobnego ....
A taj muli się od początku
Kasuje ostatnie posty a Grzesiek niech kasuje swoje. Jedynie Nomad wyraził zdroworozsądkową uwagę...
HOWGH
A nasz młodu uczestnik forum mógłby poczytać sobie troszkę w odpowiednich działach i może nie trzeba by zakładać osobnego ....
A taj muli się od początku
Kasuje ostatnie posty a Grzesiek niech kasuje swoje. Jedynie Nomad wyraził zdroworozsądkową uwagę...
HOWGH
Alternatywnym sposobem na zrobienie szybko taniego paleniska jest zrobienie go z... garnka. Bierzemy średniej wielkości garnek, wycinamy (można nożycami do blachy) otwory po bokach, aby móc kuć dłuższe przedmioty, i wlot powietrza. Teraz trzeba to wyłożyć zaprawą szamotową albo jakąś inną gliną i gotowe. Wygląda to mniej więcej tak:

Wadą takiego paleniska jest to że po jakichś dwóch godzinach kucia popiół zatyka wlot powietrza i ciężko się je czyści. Kułem na takim ponad pół roku i polecam wszystkim początkującym kowalom
.

Wadą takiego paleniska jest to że po jakichś dwóch godzinach kucia popiół zatyka wlot powietrza i ciężko się je czyści. Kułem na takim ponad pół roku i polecam wszystkim początkującym kowalom
- krzysieklup
- Kontakt:
- krzysieklup
- Kontakt: