Ustka 2011
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- krzysieklup
- Kontakt:
- Grzegorz K.
- Administrator
Melduje, że Mosina dojechała bezpiecznie do bazy.
Ta "ustka" była najlepsza. Dobrze, że pogoda nie pokrzyżowała nam pracy, stąd efekt w postaci dwóch ławek. W porywach udało by się ją skończyć tak jak zamierzaliśmy, ale i tak była to dobra lekcja kowalstwa, bo pokazała, że wystarczy trochę ognia, jedno kowadło, jedno imadło i kilka podstawowych narzędzi by stworzyć niezłą formę. To nauka dla tych co martwią się że bez specjalistycznego sprzętu nie bardzo da się stworzyć coś efektownego. Koncepcja zmieniała się kilkukrotnie podczas pracy i fajnie, że wspólnie godziliśmy się na takie modyfikacje, a nie sztywno trzymaliśmy się pierwotnych planów. Za rok będzie kolejny progres.
Dzięki forumowiczom za przyjazd i wspólne działanie. Do następnego razu.
Ta "ustka" była najlepsza. Dobrze, że pogoda nie pokrzyżowała nam pracy, stąd efekt w postaci dwóch ławek. W porywach udało by się ją skończyć tak jak zamierzaliśmy, ale i tak była to dobra lekcja kowalstwa, bo pokazała, że wystarczy trochę ognia, jedno kowadło, jedno imadło i kilka podstawowych narzędzi by stworzyć niezłą formę. To nauka dla tych co martwią się że bez specjalistycznego sprzętu nie bardzo da się stworzyć coś efektownego. Koncepcja zmieniała się kilkukrotnie podczas pracy i fajnie, że wspólnie godziliśmy się na takie modyfikacje, a nie sztywno trzymaliśmy się pierwotnych planów. Za rok będzie kolejny progres.
Dzięki forumowiczom za przyjazd i wspólne działanie. Do następnego razu.
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
.Jaki ginący zawód? Wczoraj zatrudnił się w firmie w której pracuję kowal z Ukrainy.W jego rodzinnym miasteczku 100000 mieszkańców jest 30 legalnie zarejestrowanych kuźni, drugie tyle po chałupach.Jak tak dalej pójdzie,to za rok może dwa ,u nas będzie tak samokrzysieklup pisze:Któż by czekał rok by poznać kowali , ginący to zawód i jest nas mało , a nikt nie cieszy bardziej niż kolega po fachu.
Kontakt 517355290
ja właśnie przed momentem przyjechałem .
Po pierwsze chciałem podziękować grzechowi za zorganizowanie całej imprezy i całej ekipie za fajną atmosferę.To chyba najlepsza impreza kowalska na jakiej byłem i pewno nie tylko ja tak uważam, mam nadzieje że następna będzie jeszcze lepsza, oczywiście będe obowiązkowo .
PS
nie martw się strusiu za rok będzie lepiej
Po pierwsze chciałem podziękować grzechowi za zorganizowanie całej imprezy i całej ekipie za fajną atmosferę.To chyba najlepsza impreza kowalska na jakiej byłem i pewno nie tylko ja tak uważam, mam nadzieje że następna będzie jeszcze lepsza, oczywiście będe obowiązkowo .
PS
nie martw się strusiu za rok będzie lepiej
- Dziad Kowalski
My również już dotarliśmy do domu.
Wielkie dzięki Grześkowi za ogarnięcie i przygotowanie całej imprezy.
Wielkie dzięki wszystkim uczestnikom, za przybycie, za wspólne kucie i pogaduchy.
Dzięki za świetną atmosferę i fajnie spędzony czas.
Salaputro dzięki za wychaftowanie pięknych koszulek.
Mimo, że przyjechaliśmy dopiero w sobotę rano, i nie zostaliśmy natchnieni duchem....ten tego .... to i tak spotkanie uważam za bardzo udane.
Pozdrawiam wszystkich.
Mam jeszcze pare fotek:
https://picasaweb.google.com/1160264242 ... yZSr_MmFIA#
Wielkie dzięki Grześkowi za ogarnięcie i przygotowanie całej imprezy.
Wielkie dzięki wszystkim uczestnikom, za przybycie, za wspólne kucie i pogaduchy.
Dzięki za świetną atmosferę i fajnie spędzony czas.
Salaputro dzięki za wychaftowanie pięknych koszulek.
Mimo, że przyjechaliśmy dopiero w sobotę rano, i nie zostaliśmy natchnieni duchem....ten tego .... to i tak spotkanie uważam za bardzo udane.
Pozdrawiam wszystkich.
Mam jeszcze pare fotek:
https://picasaweb.google.com/1160264242 ... yZSr_MmFIA#
- krzysieklup
- Kontakt:
- Grzegorz K.
- Administrator