Leszek sz - Stolik- skorpion

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 20 lut 2012, 08:38

kamień kamieniem ,dać z cieńszej płyty, ale dodatkowo dał by jescze tafle szkła opartą na Kolanach :roll:,
stolik stał by się funkcjionalny, a dzieki przezroczystości bestia była by widoczna w całej okazałości

Leszek Sz
Kontakt:

Post autor: Leszek Sz » 20 lut 2012, 13:31

Wlasnie tak to wyglada bo jest przewidziany kamienny blat :) dlatego nogi itp beda calkowicie widoczne.
Nie ma sensu przezroczystego blatu dawac bo ... w miejscu gdzie bedzie on lezal nie ma sie czym chwalic ;) elipsoidalnie wygiety kwadrat z dospawanymi nogami to nie szczyt techniki kowalskiej ;)

Gdyby blat byl szklanny to mysle ze projekt byl by podobny do
http://www.johnsalibello.com/items/medium/3255.jpg

(oczywiscie pomijam duuuuzo wyzsze koszty i to ze bym nie dal rady go pewnie jeszcze zrobic :D )

Peter

Post autor: Peter » 20 lut 2012, 20:41

W zasadzie sam określiłeś niedostatki projektu i wykonania. Mi natomiast najbardziej rzucają się w oczy szczypce, tak jakby ich dawcą był robot zbudowany przez naukowców CCCP, nadałbym im więcej ostrych smukłych kształtów konsekwentnie do całości. Tak czy inaczej pomysł git.

Awatar użytkownika
eupeus
Kontakt:

Post autor: eupeus » 06 mar 2012, 15:00

Osobiście szykuję się (pomysł pomalutku dojrzewa) do wykonania takiego stolika, podobnego jak na ostatnim zdjęciu, jednakże mój wykon będzie miał skorpiona w całości pod szkłem. Szyba opierać się będzie w 3 miejscach. Na szczypcach i odwłoku.
>>> SCORPIO TEAM <<<

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”