spawarka dla amatora
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
też myślałem o tym magnumie, ale min. mała szpula mnie zniechęciła i pochodzenie. Zbieram kaskę na origomig c200 lub ewentualnie magnum 280 4x4, ale nie ukrywam trochę boje się kupować chińczyka. Słysznie???
Ktoś używa origomig c200? Spawałem origomig c280 i jak dla mnie rewelka, tylko cena nie taka
Ktoś używa origomig c200? Spawałem origomig c280 i jak dla mnie rewelka, tylko cena nie taka
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
W migomacie najważniejszy jest podajnik drutu,on decyduje o tym jak się nim spawa.Kilka lat temu kupiłem swego pierwszego migomata,była to jakaś włoszczyzna 180 A.Na dzień dobry założyłem mu eurogniazdo,dłuższy przewód roboczy,po roku wymieniłem podajnik.Nieco się poprawiło ale wszystko to jeszcze nie to
Gdy pół roku temu okazyjnie trafił mi się Bester 150,to mimo,że mniejszej mocy,zasilany jedną fazą,a nie siłowy,to wyparł z warsztatu tego włoskiego.Dlaczego?Porządny podajnik, gwarantuje stabilną pracę.Praca tym Besterem to czysta przyjemność 
Kontakt 517355290
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
w swoim wcześniejszym poście wspomniałem o magnumie 280 4x4, to troszkę większy brat migomatu z linku Grzegorza. Ma inne zasilanie, więcej mocy, a cena niewiele większa. Link do opisu sprzętu: http://spawacz.pl/blog-wpis/prezentacje ... 0-4x4.html
szkoda, że w tej prezentacji nie ma informacji o tym jak się sprzęt sprawuje, ale z opinii znalezionych w sieci wynika i na naszym forum wynika, że nieźle daje radę
szkoda, że w tej prezentacji nie ma informacji o tym jak się sprzęt sprawuje, ale z opinii znalezionych w sieci wynika i na naszym forum wynika, że nieźle daje radę
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator