pozdrawiam
Wodne SZLIFIERKI OPTYCZNE
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Wodne SZLIFIERKI OPTYCZNE
Posiadam takie trzy szlifierki do soczewek okularowych, wszystkie na chodzie, jedną z dwiema tarczami dużymi, nawet nie pamiętam nazwy, starszego typu i dwie nieco nowsze (półautomaty WECO), ale też już wysłużone, właściwie już z nich nie korzystam w firmie. Jedną planuję przenieść do domu do warsztatu, a dwie miałbym do odstąpienia dla zainteresowanych, mają regulowany dopływ wody i po drobnych usprawnieniach będą doskonałe do szlifowania noży, wszelkiej białej broni itp. "na mokro", mam bodaj do każdej po parę tarcz zapasowych, zgrubnych i wykończeniowych, które kiedyś kupowaliśmy na zapas. Obecnie używam automatu bezszablonowego więc stoją i się marnują
Sam komplet tarcz kosztował od 200zł (ruska podróba) do 600-800zł niemieckiego WECO, a jest z 8 krążków 4x2 (po 1kg mosiądzu każdy). Optycy już takich nie kupują. Napiszcie kto ciekawy, to zrobię fotki i wrzucę jakieś przystępne ceny jeśli znajdę u Was zainteresowanie... znam też optyków, którzy mają takich więcej i w różnych cenach, czasem jak moje, raczej w przystępnych, stąd ANKIETA, proszę wypowiedzcie się...
pozdrawiam
pozdrawiam
Do 500 zł to znaczy nie przekroczy 500 zł. Ten "złom" na chodzie jest i działa bez zarzutu, to niemieckie WECO, nas przeżyje, ale cena do negocjacji oczywiście
. Po co ma stać jak się komuś będzie nadawać i posłuży... jak pisałem komplet tarcz, czyli zgrubna i wykończeniowa były droższe, a są nowiutkie, albo niektóre przynajmniej regenerowane. Wchodzi w grę również zamiana np. na kowadło 75 - 100kg i coś w gotówce dołożę 
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Z tego co mi mówił Fu w zestawie są tarcze mosiężne z nasypem diamentowym.Do noży pewnie nie za bardzo,ale można na nich naostrzyć rysik z wlutowaną widią, naostrzyć wiertła widiowe,czy też elektrodę wolframową do tiga.Może dałoby się dopasować jakiś kamień szlifierski do pracy na mokro.Wtedy można by było zrobić szlif nożyka nawet po hartowaniu.
Kontakt 517355290
ta jest do góry nogami na zdjęciu, sorki, jest najnowsza, sprawna w 100% 450,-

tą zostawię dla siebie, najstarsza i trzeba trochę popracować z nią
(chyba zarezerwuję dla BANANa) ale od niego zależy, ma wszystko sprawne w 100%
spada wajcha podnoszenia karetki, nie mogę dostać odpowiedniej zawleczki Zygiera, obecna zsuwa się, to drobiazg, ale trzeba to zreperować 350,-