Budowa paleniska kowalskiego
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Budowa paleniska kowalskiego
Witam
prosze o pomoc i dobre rady jestem nowy na tym forum i zaczynam swoja przygode z kowalstwem i robię palenisko kowalskie !! zrobiłem już cała rame tego stołu teraz czas na kotlinę i mam takie pytania czy wystarczy blacha 5mm na tą kotlinę na dmuch myśleż zrobić z odkurzacza.
Co będzie dobrze jak zrobię kilka mniejszych otworów w spodzie kotliny czy musi być jedna duża ???
pozdrawiam
prosze o pomoc i dobre rady jestem nowy na tym forum i zaczynam swoja przygode z kowalstwem i robię palenisko kowalskie !! zrobiłem już cała rame tego stołu teraz czas na kotlinę i mam takie pytania czy wystarczy blacha 5mm na tą kotlinę na dmuch myśleż zrobić z odkurzacza.
Co będzie dobrze jak zrobię kilka mniejszych otworów w spodzie kotliny czy musi być jedna duża ???
pozdrawiam
- Grzegorz K.
- Administrator
Ty łotrze jeden i tak ci nie zapomnimy szyszek przynajmniej dopóki nie zobaczymy tego na własne oczyDara pisze:A ja głosowałem na twój świecznikrav08 pisze:Mogę ci doradzić takie oto cudo techniki bez prądu spawania a nawet koksu i węgla nie trzeba jak ci Dara swoich szyszek pożyczy![]()
Re: Budowa paleniska kowalskiego
Tania, skuteczna i łatwo rozbieralna czyli mobilna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ślimak kuty czy prawdziwny?
-
egojack1
Czy dobrze widzę, że klapa pod spodem kotliny robi za wyczystkę i za klapę upustowo-regulacyjną powietrza?
Buahahaha to ma być mobilne palenisko?
Do zestawu brakuje jeszcze taczek.
Do zestawu brakuje jeszcze taczek.
Dara, "mobilna" tyczy się bestii o im. Emil.
Egojack1, tylko wyczystka, powietrze - przysłona.
Egojack1, tylko wyczystka, powietrze - przysłona.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.