Pniak pod kowadło z kantówek 75x75

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 16 lut 2013, 14:04

Przerost formy nad treścią, ale już to mówiłem, więc idę się napić.
Pozdrawiam budowniczych pieńków
:P
PS. Teraz każdą kolejną rzecz do kuźni musisz utrzymać w podobnym stylu :mrgreen: ;)
Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 15:46 przez bey, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
Maleus
Kontakt:

Post autor: Maleus » 16 lut 2013, 15:19

Kowadło na lustereczko teraz trzeba wypolerować, bo nie pasuje do pieńka. A potem polerka kotliny, bo też nie będzie pasować ;)

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 16 lut 2013, 15:31

Rzeźbione trzonki w młotkach…
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
kseroks1
Kontakt:

Post autor: kseroks1 » 16 lut 2013, 19:45

Do kotliny idealnie pasuje nadmuch od pieca CO ja mam taki i na 1 biegu sobie śmiga a resztę przysłoną wyregulowałem i jest gitara POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Tadek

Post autor: Tadek » 16 lut 2013, 20:54

Powiem tak masz Chłopie za dobry etat za dużo czasu. Przepraszam ale też tak kiedyś miałem, kowadło lepiej w chromie wygląda Panowie niż polerowane.

Rafal L.
Kontakt:

Post autor: Rafal L. » 16 lut 2013, 21:08

Ja czekam na opinie czy będzie dzwoniło,czy dobrze ciągnęło.

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 16 lut 2013, 21:27

bey, Wypij nasze zdrowie :) , a ze stylem to będzie kłopot , bo to garaż , kuźnia , warsztat i ślusarnia w jednym :mrgreen:

Maleus, E nie przesadzajmy , ale Ojciec dziś mi powiedział , że jakby to było jego kowadło to bitnie by przeszlifował :D Ale ja potrzeby takiej nie widzę . :P

bey, Nie rzeźbione bo talentu brak :|

kseroks1, Ciebie załatwimy na priv :mrgreen:

Tadek, Eh czasu zawsze mało . łikend to powinien trwać 5 dni :mrgreen: A to , że mam niekiedy pod górkę , to juz się przyzwyczaiłem . Mozna z tym żyć :lol: :lol:

rafal194, Kowadło po postawieniu na pniaku dosyć się rozdzwoniło , ale po przykręceniu uchwytów , ten piękny dźwięk zamilkł . Mocowanie jest zrobione tak , że dokręcając nakrętki , mocowania dociskają coraz mocniej do podstawy pniaka , także modulację mamy w pełnym zakresie ustawialną . :mrgreen:

Awatar użytkownika
Edmar
Kontakt:

Post autor: Edmar » 21 lut 2013, 16:50

Fajnie wyszedł pieniek szacunek, pozwolę sobie zgapić pomysł na pniak z kantówek, mam nadzieję że nie będzie problemu.
Musimy żyć. Żyć tak, by później nikogo nie musieć prosić o wybaczenie.

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 21 lut 2013, 17:09

Edmar, Ależ proszę bardzo , a w razie czego to służę pomocą i odpowiem na każde pytanie . Pozdr.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 21 lut 2013, 17:20

Krzychu dzięki swojemu pieńkowi przejdziesz do historii. Ile byś wziął za taki pniaczek, może ja lub któryś z kolegów skusimy się na takie cacko?

Awatar użytkownika
Dara
arcyforumoholik

Post autor: Dara » 21 lut 2013, 17:21

Jeszcze tylko otwieracz do piwa zamontuj!!!

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 21 lut 2013, 17:32

Jacek Sz, Nie myślałem zarobkowo o pieńku . Zniechęćcie mnie skutecznie do kowalstwa , to i pniaczek z kowadłem będzie do sprzedania :mrgreen:
Na pewno trzeba będzie nieco popracować na pniaku , aby można było o nim coś więcej powiedzieć , na pewno zdam relację . A otwieracz to wyposażenie dodatkowe , za które dopłaca się extra :P

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 21 lut 2013, 17:43

Nie stresuj się. Akurat ja pytałem poważnie o cenę, ponieważ cholernie podoba mi się twój pieniek, a sam nie koniecznie mam czas na zrobienie takiego zajebiaszczego pniaka. Oczywiście teraz jestem trochę chory więc mam czas na pisanie, ale kiedy zdrowie dopisze to wracam do roboty i znowu z czasem na dodatkowe zajęcie będzie krucho.. Poważnie, weź się zastanów nad ceną twojej roboty, a może za jakiś czas się do ciebie uśmiechnę.

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 21 lut 2013, 17:49

Jacek , jak widać szpilki jeszcze nie są obcięte , także pieniek będzie jeszcze modernizowany . Pomyślimy nad ceną , ale pierw musi się sprawdzić ten pieniek . Nie chciałbym sprzedawać czegoś , czego nie jestem pewny . Popracuje trochę na nim , zobaczymy jak się sprawuję . Duży plus , to chyba stłumienie tego charakterystycznego dźwięku , poprzez dokręcenie mocowań do kowadła . Tutaj kantówki użyte to zwykła sosna tzw. papierówka :) Może bukowe kantówki uda mi się załatwić . Choć twarde niekoniecznie dobre . Pomyślimy :D

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 21 lut 2013, 17:52

Połóż pod kowadło cienką podkładkę z gumy i pewnie będzie po problemie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „NARZĘDZIA - tools”