Ruszt nad ognisko - projekt
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
Ja wkleję opis, bo zdjęcie mi się nie ładuję. nie wiem jak wysłać. mój komp jest tak zryty, że nic się już nie ładuje z neta. Tylko filmy dla dorosłych działają jak należy.
gryll. obręcz z płaskownika, przez środek 2 płaskowniki z nawierconymi otworami. Przez otwory przełożone pręty z nierdzewki. Na obręczy donitowane kwadraciki z wywierconym otworem (sztuk 4). kwadraty te spełniają funkcje ozdobną. Ogniwa łańcucha zrobione z płaskownika. W ogniwku robi się 3 nacięcia i wyciąga "język", który potem owija się o kolejne ogniwko. Całość mocowana na słupie/ rurze na obejmach (daje to możliwość zdjęcia gryla z ognia i nawalenia parówek, albo bakłażanów:P ). do tego zamontowany mechanizm jak podnośniku samochodowym, który daje możliwość podniesienia i opuszczenia grylla jeśli jest to konieczne. Amon Ra:P
gryll. obręcz z płaskownika, przez środek 2 płaskowniki z nawierconymi otworami. Przez otwory przełożone pręty z nierdzewki. Na obręczy donitowane kwadraciki z wywierconym otworem (sztuk 4). kwadraty te spełniają funkcje ozdobną. Ogniwa łańcucha zrobione z płaskownika. W ogniwku robi się 3 nacięcia i wyciąga "język", który potem owija się o kolejne ogniwko. Całość mocowana na słupie/ rurze na obejmach (daje to możliwość zdjęcia gryla z ognia i nawalenia parówek, albo bakłażanów:P ). do tego zamontowany mechanizm jak podnośniku samochodowym, który daje możliwość podniesienia i opuszczenia grylla jeśli jest to konieczne. Amon Ra:P
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Nikiel jak zwykle ściemniaNikiel pisze:Ja wkleję opis, bo zdjęcie mi się nie ładuję. nie wiem jak wysłać. mój komp jest tak zryty, że nic się już nie ładuje z neta. Tylko filmy dla dorosłych działają jak należy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kontakt 517355290
Aktualnie nie mam dostępu do skanera ani aparatu, więc "skanowane" telefonem. Aha i nie umiem rysować, ale chociaż dla śmiechu wrzucę.
Grill na kurzej łapce. Misa na palenisko o podstawie pięciokątnej (dno mniejsze od obrysu górnego). Pręty rusztu rozłożone równolegle do boków. Palce stopy 'nawleczone' na nogę, noga u góry rozdzielona pod mocowanie misy albo mocowania nitowane lub czopowane.
Wymiary dowolne.
Rysunek w dwóch kawałkach, łączymy w wyobraźni
Grill na kurzej łapce. Misa na palenisko o podstawie pięciokątnej (dno mniejsze od obrysu górnego). Pręty rusztu rozłożone równolegle do boków. Palce stopy 'nawleczone' na nogę, noga u góry rozdzielona pod mocowanie misy albo mocowania nitowane lub czopowane.
Wymiary dowolne.
Rysunek w dwóch kawałkach, łączymy w wyobraźni
Zgodnie z obietnicą, nasza koncepcja rusztu. Jak to zwykle bywa na warsztatach ulegnie modyfikacji, myślę że z taką ekipą bez większych problemów wykonamy to w dwa dni. Będzie trochę roboty dla "blacharzy" doświadczonych kowali i tych co dopiero uczą się kształtować metal zgodnie z rysunkiem. Przy dobrze zorganizowanej pracy i odrobinie chęci zdążymy jeszcze zjeść z niego kaszane i się upodlić