Rozmowy o tym czemu tu jest tak jak jest.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
Janusz Korwin-Mikke - bardzo mi się nie podobała jego wypowiedź na temat niepełnosprawnych, to brak szacunku dla innych ludzi.
Dara na szczęście nie wszystkich ludzi można kupić.
A zmiany w państwie i narodzie powinniśmy zacząć zmieniać od samych siebie.
Dara na szczęście nie wszystkich ludzi można kupić.
A zmiany w państwie i narodzie powinniśmy zacząć zmieniać od samych siebie.
Musimy żyć. Żyć tak, by później nikogo nie musieć prosić o wybaczenie.
- Grzegorz K.
- Administrator
Tylko jednostek wybitnych nie da się łatwo kupić. Niestety każdego można jakość podejść. Ja bym zrobił wszystko dla swojej rodziny, w razie zagrożenia pewnie zabił bym bez mrugnięcia okiem. Dara sam pisał że ruda wiedźma mogła by owinąć go sobie wokół palca. Nikiel nie poleciał by na kasę, ale może dał by się znęcić wizją możliwości budowania nowego lepszego jutra. Każdy ma słaby punkt.
Zgadzam się że zmiany nalezy zacząc od samych siebie, trzeba tez jednak wytykać błędy innym.
Niestety nie ma ludzi idealnych.
Zgadzam się że zmiany nalezy zacząc od samych siebie, trzeba tez jednak wytykać błędy innym.
Niestety nie ma ludzi idealnych.

- Grzegorz K.
- Administrator
Nikiel musiał bym wymordować sam wszystkich członków każdej partii ze wszystkich opcji politycznych oraz wszystkich osadzonych poprzez koneksje na posadach państwowych. Rzecz dla jednej osoby nie do wykonania.
Wchodząc do jakiejkolwiek partii " zaczynasz się nurzać w gnojowicy".
Bo jeśli nawet jakiś polityk sam nie jest oszustem, nie załatwia spraw przez nepotyzm itd. to nie reaguje na takie działania w swojej partii, a to już go w moich oczach dyskwalifikuje. W partiach rządzi teraz jedna tylko zasada "nie daj się przyłapać".
Edmar co masz na myśli pisząc zmiany zaczynajmy od siebie?
Obrażasz większość użytkowników twierdząc, iż są oszustami i złodziejami którzy muszą się zmienić.
Przynajmniej tak można twój slogan odczytać.
O jakie zmiany ci chodzi rozwiń swoją myśl, albo nie pisz sloganami.
Wchodząc do jakiejkolwiek partii " zaczynasz się nurzać w gnojowicy".
Bo jeśli nawet jakiś polityk sam nie jest oszustem, nie załatwia spraw przez nepotyzm itd. to nie reaguje na takie działania w swojej partii, a to już go w moich oczach dyskwalifikuje. W partiach rządzi teraz jedna tylko zasada "nie daj się przyłapać".
Edmar co masz na myśli pisząc zmiany zaczynajmy od siebie?
Obrażasz większość użytkowników twierdząc, iż są oszustami i złodziejami którzy muszą się zmienić.
Przynajmniej tak można twój slogan odczytać.
O jakie zmiany ci chodzi rozwiń swoją myśl, albo nie pisz sloganami.
Obrona rodziny - chyba większość mogła by się posunąć do takich rzeczy by tylko bronić bliskich. Odnośnie tej kwestii, rozmawialiśmy dziś w pracy o obronie swojej własności/zdrowia/rodziny, ktoś ci się włamuje na posesję/dom/mieszkanie i .... nic mu zrobić nie możesz bo cię pozwie o pobicie albo że twój pies go pogryzł. Czyli jednym słowem nasze polskie prawo zabrania nam bronić bliskich.
- Grzegorz K.
- Administrator
Dumaeg, to co piszesz brzmi jak inkwizycja. Umiesz udowodnić że nie jesteś spokrewniony z byłym członkiem PZPR, lub nie masz w rodzinie nikogo kto dopuścił się w/w przez ciebie przestępstw? Dzieci nie są winne grzechów swoich ojców.
On nikogo nie obraża, jest jedna doktryna w katolicyzmie z która się w 100% zgadzam - wszyscy jesteśmy grzesznikami. Rozumiem to w ten sposób że nikt z nas nie jest idealny i musimy dążyć do samodoskonalenia.
On nikogo nie obraża, jest jedna doktryna w katolicyzmie z która się w 100% zgadzam - wszyscy jesteśmy grzesznikami. Rozumiem to w ten sposób że nikt z nas nie jest idealny i musimy dążyć do samodoskonalenia.

Idiotos - z Greki "Człowiek nie interesujacy się polityką"Grzegorz K. pisze:Dara, oni są idiotami sterowanymi przez cynicznych złodziei.
Durniami byli by jeśli ryzykowali by życie lub więzienie za okradanie Polski i Polaków.
Na dzień dzisiejszy nic nie ryzykują, najwyzej odpowiedzialność "polityczną"
Moim skromnym zdaniem, wcześniej czy później doprowadzi to nie do powstania narodowego, ale to narodzin ekstemizmu nacjonalistycznego.
Do aktów przemocy i zamachów.
Na ostatnim spotkaniu z żydkiem niesiołowskim już o mały włos byli by mu ryj szczawiem siłą napchali
- Grzegorz K.
- Administrator
Ekstremizm narodowy zawsze smaczny i zdrowy. Zobaczymy do czego faktycznie doprowadzi ta radykalizacja. Może będziemy mieć aktywny bufor przeciw szalejącemu islamowi? Zobaczymy.
Nie zaglądałem mu w rozporek i wali mnie czy jest żydem czy mormonem, ale fakt że z tego szczawiu powinno mu się zrobić lewatywę...
Nie zaglądałem mu w rozporek i wali mnie czy jest żydem czy mormonem, ale fakt że z tego szczawiu powinno mu się zrobić lewatywę...

Grzegorz nie mam nic do rodzin polityków, lecz do osób osadzonych na państwowych posadach poprzez nepotyzm. Są oni takimi samymi oszustami jak ich wysoko postawieni krewni.
Oczywiście, że brzmi to jak inkwizycja.
Jeśli bym mordował to własnymi rękami i jest to uczciwsze od powolnego wykańczania Polaków przez polityków wszystkich frakcji.
To nam zaaplikowano jako narodowi powolną śmierć. Zgadzam się, że Polskę teraz można przyrównać do jednego wielkiego obozu śmierci.
Na granicy państwowej powinny stać tablice informacyjne Gułag Polska albo Konzentrationslagers Polska
Oczywiście, że brzmi to jak inkwizycja.
Jeśli bym mordował to własnymi rękami i jest to uczciwsze od powolnego wykańczania Polaków przez polityków wszystkich frakcji.
To nam zaaplikowano jako narodowi powolną śmierć. Zgadzam się, że Polskę teraz można przyrównać do jednego wielkiego obozu śmierci.
Na granicy państwowej powinny stać tablice informacyjne Gułag Polska albo Konzentrationslagers Polska
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 12:17 przez dumaeg, łącznie zmieniany 4 razy.
dumaeg źle mnie zrozumiałeś.
Przepraszam jeśli kogoś uraziła moja wypowiedź, nie chodziło mi o to by kogoś obrażać.
Łatwo jest wytykać innym błędy w przeciwieństwie do oceniania samego siebie. Kiedyś w podstawówce może nie pod presją ale z chęci popisania się przed kolegami zdarzyło mi się ukraść batona i kilka lodów ze sklepu. Wstyd mi do tej pory za to że tak robiłem. Teraz już tak nie robię. Ktoś w tym temacie napisał o osobach podjadających owoce w sklepie, też tak kiedyś zrobiłem. Są to sytuacje których ja się wstydzę. Ktoś kiedyś powiedział "człowiek uczy się na błędach" ja bym tam dopisał ", jeśli tylko chce". Wam nie obiecam bo mnie nie znacie i mało was to pewnie interesuje. Lecz już dawno temu obiecałem sobie pewne rzeczy. Być uczciwym dla siebie i innych.
Przepraszam jeśli kogoś uraziła moja wypowiedź, nie chodziło mi o to by kogoś obrażać.
Łatwo jest wytykać innym błędy w przeciwieństwie do oceniania samego siebie. Kiedyś w podstawówce może nie pod presją ale z chęci popisania się przed kolegami zdarzyło mi się ukraść batona i kilka lodów ze sklepu. Wstyd mi do tej pory za to że tak robiłem. Teraz już tak nie robię. Ktoś w tym temacie napisał o osobach podjadających owoce w sklepie, też tak kiedyś zrobiłem. Są to sytuacje których ja się wstydzę. Ktoś kiedyś powiedział "człowiek uczy się na błędach" ja bym tam dopisał ", jeśli tylko chce". Wam nie obiecam bo mnie nie znacie i mało was to pewnie interesuje. Lecz już dawno temu obiecałem sobie pewne rzeczy. Być uczciwym dla siebie i innych.
Ja na to za głupi jestem...ale jeszcze...
Chyba z tymi naszymi politykami to trochę tak jak z moimi dziećmi w szkole. Jak przyłapuję jednego na grandzeniu, to zaraz usprawiedliwia się stwierdzeniem, że "Robert też przed chwilą papierkiem rzucał w Zuzię..."
. Innymi słowy, jak inni mogą, to i mnie wolno.
Nikiel, piszesz o pudełku (to jedno z moich ulubionych określeń).
A jak z Twoim pudełkiem? Nie zamknąłeś się przypadkiem? Rozumiem i podzielam Twoje idee. Czy jednak nie zabardzo się nakręcasz?
Mam takiego dobrego kolegę, który ciągle o Smoleńsku gada. Ja tam nie wiem jak to jest w tej wielkiej polityce. Ja to mam problem ze swoim "podwórkiem".....
Chyba z tymi naszymi politykami to trochę tak jak z moimi dziećmi w szkole. Jak przyłapuję jednego na grandzeniu, to zaraz usprawiedliwia się stwierdzeniem, że "Robert też przed chwilą papierkiem rzucał w Zuzię..."
Nikiel, piszesz o pudełku (to jedno z moich ulubionych określeń).
A jak z Twoim pudełkiem? Nie zamknąłeś się przypadkiem? Rozumiem i podzielam Twoje idee. Czy jednak nie zabardzo się nakręcasz?
Mam takiego dobrego kolegę, który ciągle o Smoleńsku gada. Ja tam nie wiem jak to jest w tej wielkiej polityce. Ja to mam problem ze swoim "podwórkiem".....
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
Ja tam kiedys gadałem z bratem, to doszlismy do takiego wniosku,bo ponieaż ze
jakby bylo wiecej kobiet w polityce to by ten grajdolek lepiej wygladał, nie mam tu na mysli Pani Grodzkiej...bo wiecie z kobieta z jajami lepiej nie zadzierac
A to dlaczego...
-bylaby wieksza kultura w sejmie,
-dlaczego mielismy euro, bo faceci lubie haratac w gałe i ja ogladacwiec wydalismy mliardy,
Natomiast kobiety maja dusze bardziej bliska rodzinie i tym sprawom wiec moze bylaby lepsza sytuacja socjalna czy prorodzinna.
- kobiet nie interesuje wojna i tego typu wypady wiec nie byloby nas tam gdzie jestesmy
Nie bede pisał jak jest na zachodzi ale u nas to lipa...wszyscy wiedza jak jest.Nie bede pisał
zobacze rano co wy na to
A to dlaczego...
-bylaby wieksza kultura w sejmie,
-dlaczego mielismy euro, bo faceci lubie haratac w gałe i ja ogladacwiec wydalismy mliardy,
Natomiast kobiety maja dusze bardziej bliska rodzinie i tym sprawom wiec moze bylaby lepsza sytuacja socjalna czy prorodzinna.
- kobiet nie interesuje wojna i tego typu wypady wiec nie byloby nas tam gdzie jestesmy
Nie bede pisał jak jest na zachodzi ale u nas to lipa...wszyscy wiedza jak jest.Nie bede pisał
zobacze rano co wy na to