Rozmowy o tym czemu tu jest tak jak jest.

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 maja 2013, 08:50

Tom zrobiłeś dokładnie to o czym od jakiegoś czasu sam myślę... Kto wie co przyniesie czas.

A co do wojny to mam podobny pogląd.
Obrazek

dumaeg

Post autor: dumaeg » 26 maja 2013, 13:07

Nikiel jak zwykle nie rozumiesz lub przycinasz opinie pod swoje postrzeganie świata.

Moje podstawowe twierdzenia:
1. Mamy zepsute kadry polityczne w wszystkich partiach politycznych.
2. Nie da się wszystkich członków partii zastąpić lepszymi na drodze pokojowej, gdyż nowi członkowie jacy by nie byli w momencie przystąpienia do jakiejkolwiek partii są "unurzani w gównie po szyję", ze względu na wszechobecny nepotyzm i przekręty obecne w partiach.
3. Teraz dochodzimy do najważniejszego obrony rodziny i własnego życia. Kiedy rzesze młodych bezrobotnych bez szansy na życie, prace i godziwą emeryturę przyszłości zrozumieją to, zacznie się walka na ulicach o przetrwanie i raczej nie przyjmie ona pokojowych form. Powód członkowie partii nie dadzą się bezkrwawo odepchnąć od koryta bo walczyć będą o swoje, swoich rodzin wygodne życie.

Reasumując wolę uczciwego mordercę, złodzieja bo są o niebo lepszymi ludźmi od pedofili, polityków i gwałcicieli.

Zakładanie firm przypomina obecnie drogę przez mękę.
Należy uprościć procedury tak, aby zarejestrowanie firm można było przeprowadzić w ciągu pół godziny w jednym urzędzie.
Obniżyć podatki.
Zredukować pensje oraz inne przywilej do średniej krajowej dla posłów, obniżyć pensje samorządowców, urzędników ZUSu, Skarbówk, ministerstw do czasu wystąpienia przez dwa lat realnej deflacji (ewentualnie realnej zerowej inflacji), czyli wzrostu siły nabywczej pieniądza.
Rozwój przedsiębiorczości samorządowej i państwowej finansowanej ze skarbu państwa.
Długoletnie więzienia, dla posłów, członków zarządów partii których krewni znajdą pracę w urzędach państwowych, zakładach państwowych w czasie ich kadencji lub w ciągu 5 lat od zakończenia jej.
Za udowodnioną defraudacje państwowych funduszy kara śmierci.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2013, 13:51 przez dumaeg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 maja 2013, 13:21

dumaeg, popieram twoje postulaty.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 26 maja 2013, 13:23

Dodam do twojej listy, odcięcie partii politycznych od pieniędzy z budżetu państwa. Nieporozumieniem jest płacenie na darmozjadów, którzy rządzą lub rządzić próbują.

dumaeg

Post autor: dumaeg » 26 maja 2013, 13:46

Tyż prawda. Odcięcie od państwowych pieniędzy utrzymywać powinny się tylko, ze składek ew. darowizn swoich członków. Oczywiście darowizny na partie opodatkowane najwyższą stawką podatkową.
Kara śmierci również dla przedsiębiorców współdziałających w defraudacji państwowych pieniędzy.

Karę smierci przywrócił bym jeszcze dla pedofili i gwałcicieli.

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 26 maja 2013, 14:33

No dobra, ale jak to wprowadzić?
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 26 maja 2013, 14:46

Ja dziękuję... ale to się rozrosło. Nie było mnie kilka godzin i już nie wiem na co mam odpowiadać... :D

Nikiel, pisząc pudełko, miałem na myśli jakieś swoje przekonania poza które trudno nam wyjść. Sądzę że to zrozumiałeś. Każdy z nas ma swoje pudełko a ja jestem na czele tej listy. Jakie jest Twoje pudełko? Przy takiej świadomości otaczającego Cię świata, na pewno masz też świadomość swoich możliwości i ograniczeń. No chyba że się mylę. Wtedy właśnie to jest Twoim pudełkiem, tzn. wiesz wszystko o świecie i mechanizmach nim rządzących ale z samoświadomością.......

Moim pudełkiem jest to, że nie umiem myśleć globalnie. Nie ogarniam tego. Te wszystkie spiskowe teorie dziejów. Może właśnie mi jest łatwiej dzielić na MY i ONI.

Ale uwaga! Ty też dokonujesz (podświadomie) podziału. Zresztą zgodnego z Twoim podpisem. Twój podział - tu jestam ja (MY) a tam są oni, co dzielą na MY i ONI.

Zamotałem?
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

dumaeg

Post autor: dumaeg » 26 maja 2013, 17:12

bey nie wiem naprawdę, nie wiem.

Teraz partie ciągną krótką kołderkę finansów każda w swoją stronę tak, że dla obywateli nic nie zostaje z tych funduszy.

Gdybym wiedział jak to przeprowadzić pokojowo to byłbym co najmniej Dalajlamą.

Lecz nie martwmy się będziemy mili okazje zobaczyć to na własne oczy, bo zamieszki będą gorsze niż te w Grecji, będziemy mieli drugi Egipt lecz o podłożu ekonomicznym.

Awatar użytkownika
nibylung
Kontakt:

Post autor: nibylung » 26 maja 2013, 18:07

Rozwiazać ten problem można tylko w taki sam sposób jak to zrobiono we Francji
w 1789roku .Trzeba spalić Bastylje i zrobić całą reszte Ale skąd wziąść Napoleona,
Robezpiera?

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 maja 2013, 18:08

Ja mam pewien pomysł jak zrobić to pokojowo. Muszę jeszcze trochę potentegować w głowie i dam znac co i jak niebawem :)
Obrazek

Remington

Post autor: Remington » 26 maja 2013, 18:49

Dziś w radiu słyszałem radę jaśnie panującego nam Prezydenta. Otóż jest ostatnia okazja by obywatele z wyżu demograficznego lat 80tych zaczęli płodzić dzieci.
Państwo będzie do tego zachęcać, pomagać rodzinom...
Nie wiem jak, może zaczną rozdawać bilety do Anglii?

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 26 maja 2013, 19:46

nie tam pewnie bedą dawac wizy do USA :D

dumaeg

Post autor: dumaeg » 26 maja 2013, 19:53

Albo na księżyc z specjalną opcją "Bez powrotu".

Rady naszego prezydenta i polityków coraz bardziej przypominają "Niech jedzą ciasteczka".
Zakończy się też tak samo tylko że wybiciem polityków bo szlachty już nie mamy.

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 26 maja 2013, 22:35

Nikiel

......możesz sobie nie radzić.

Z naszymi pudelkami jest jeszcze taki jeden problem. Zwykle nie da się ich otworzyć od środka.
Ale dyskusja jest świetnym sposobem na otwieranie pudełek i fajnie, że sobie gadamy.
Ja mam takiego znajomego, który uważa się za agnostyka. Przy moich katolickich przekonaniach wychodzi nam często bardzo ciekawa dyskusja - otwieracz pudełka mojego i jego :D .

I mam takie jeszcze jedno pytanie do wszystkich, którzy widzą, że z naszymi władzami i systemem jest źle. Skoro wiecie, że jest źle i, jak czytam, macie pomysły jak to zmienić, czy ktoś z Was to próbuje robić?
Bo łatwo krytykować nie dając konkretnych rozwiązań (to jest populizm). Uważam, że należy tworzyć rozwiązania a nie problemy.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 maja 2013, 22:48

Rozwiązaniem jest bogacenie się, zgodnie z prawem i wbrew tym sukinsynom.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”