Rozmowy o tym czemu tu jest tak jak jest.

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

dumaeg

Post autor: dumaeg » 15 cze 2013, 22:34

Nikiel musi zacząć po prostu myśleć zamiast marzyć.
Jedna szósta ludności świat mieszka w miastach.
On tu próbuje forsować scenariusze oparte o permakulturę lub jeszcze lepiej społeczeństwo agrarne.
Wyrażając się obrazowo miastowi wsioków zadepczą, aby zdobyć potrzebną im żywność i środki do przetrwania.
Zawsze trzeba rozważać skutki społeczne wprowadzenia jakiejś technologi, a dopiero potem ją wdrażać.

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 15 cze 2013, 22:49

Nikiel nic nie musi.
Kontakt 517355290

dumaeg

Post autor: dumaeg » 15 cze 2013, 22:53

ok. Powinien zacząć myśleć.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 15 cze 2013, 23:08

Jak nie musi? Jak musi...:)

Do Swołowa musi jechać:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 15 cze 2013, 23:52

Już my tam sobie coś niecoś umyślimy. Ja myślę że swołowo jest, przynajmniej na chwilę, lekiem na polski Weltschmerz :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 16 cze 2013, 10:19

Skoro tak to może jakieś zabawy by my zorganizowali?

Odpalanie fajki od zimnego pręta na czas, wyciąganie pręta na jednym nagrzaniu itp? :)
Było by wesoło...

A jak wiadomo radość zabawa i śmiech jest wielce pomocny w życiu:) Duma, przyjedz do Swołowa, pokujemy co...:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

dumaeg

Post autor: dumaeg » 16 cze 2013, 15:18

Do końca sierpnia uziemiony jestem przez zakład na kursach doszkalających.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 16 cze 2013, 16:03

Ja ze względu na Swołowo musiałem zrezygnować z kursu. Szkoda kursu, ale się nie rozedrę:)

dumaeg

Post autor: dumaeg » 16 cze 2013, 18:13

Ja nie mogłem zrezygnować bo kurs obowiązkowy.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 16 cze 2013, 23:23

A ja się zgłosiłem na ochotnika i chodziłem za tym 4 miesiące. Szkoda i nie szkoda. Zaezy jak się patrzy.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 19 cze 2013, 22:30

:) odnośnie zmian, rewolucji itd.
Widzieliście zamieszanie w Turcji pokazane w tv? :)
Tutaj można zobaczyć jak to wygląda od ludzkiej, nie medialnej strony
http://www.filmsforaction.org/watch/occupygezi/

Sprawa ta sama ale pokazana w innym świetle, nabiera innego wymiaru.

Ciekawe...
Tv spłyca temat pokazując bitwy chuliganów z policją.

inna ciekawostka
"ogródek społecznościowy":)
http://www.youtube.com/watch?v=5_ETQnVl5_g

Awatar użytkownika
StellArt

Post autor: StellArt » 19 cze 2013, 23:43

Nikel weź jedź zobacz i dopiero trzymaj stanowisko, Anonymous poza tym, że są skuteczni i działają w dobrej wierze wiele dobrego dla świata nie niosą. W tym pełnym uśmiechów i pozytywnie nastawionych ludzi filmiku jest tyle prawdy co w całej reszcie środków przekazu. Widząc w tle księżyc i gwiazdę na flagach nie wykluczone ,że osoby z tego filmu za kilka lat stracą głowy tylko i wyłącznie za to, że miały powiązania z taką czy inną grupą i dały się nagrać na cyfrę.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 20 cze 2013, 03:19

Byłem, Nawet dwa razy Stambuł to piękne miasto, a Turcja to piękny kraj:) . Część Społeczeństwa Tureckiego wyznaje islam, ale do meczetów nikt nie chodzi i se puste stoją jak świątynie u nas. Ataturk przerobił kraj na laicki.
Turcy mają swoją tradycje inną niż my, ale mają też powiedzenie "never trust Arab":) (jak ktoś nie wie, to Turcy nie są Arabami i za nimi nie przepadają. Wyznają tą samą religię, ale Turcy mają zupełnie inne podejście- zwłaszcza młodzi ludzie).

Nie chodziło mi o jakieś anonimusy, bo nic takiego nie istnieje. To podpucha i jakieś dziwne maski, które niby mają cosik symbolizować.
Chodziło mi o to, że protestują normalni ludzie (starzy, młodzi), bo na czele rządu stoi jakiś Turecki Tusku.
Nie chodzi o obronę drzew w Parku tylko o to, że ludzie mają dość robienia w konia.
W Brazyli też mają dość, ale tam jeszcze nie byłem, więc o protestach się nie wypowiem.

A co do symboliki księżyca i gwiazdy:) Zastanawialiście się kiedyś skąd są te symbole i dlaczego w chrześcijańskiej ikonografii Maryja używa tych samych symboli?:)
Jak ktoś jest ciekawy i ma trochę czasu to polecam film "symbols of alien sky"
Nie o kosmitach, ale bardzo ciekawy:)
http://www.youtube.com/watch?v=t7EAlTcZFwY

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”