Czy forma się nadaje?
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Czy forma się nadaje?
Witam,
Czy forma, którą wylepiłem (z gliny z szamotem) nada się do odlewu z mosiądzu?
Czy coś może pójść nie tak?
Czy forma, którą wylepiłem (z gliny z szamotem) nada się do odlewu z mosiądzu?
Czy coś może pójść nie tak?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przecież nie do bicia się
Miecza też nie robię do krojenia ludzi 
I wiem, że w Posce są nielegalne, wiec nie mam zamiaru go nigdzie nosić (o ile cokolwiek mi wyjdzie z odlewania).
Kolega mi nie poleca otwartej formy, mówi że lepiej jakbym zrobił z tego zamkniętą. Ja się obawiam, że w zamkniętej nie wypełni wszystkiego (mimo otworów na powietrze)
I wiem, że w Posce są nielegalne, wiec nie mam zamiaru go nigdzie nosić (o ile cokolwiek mi wyjdzie z odlewania).
Kolega mi nie poleca otwartej formy, mówi że lepiej jakbym zrobił z tego zamkniętą. Ja się obawiam, że w zamkniętej nie wypełni wszystkiego (mimo otworów na powietrze)
-
samwieszkto
Trochę od strony dupy się za to zabrałeś.
To świadczy o tym że nie masz w tej dziedzinie żadnych doświadczeń i zielonego pojęcia.
Po pierwsze zrób sobie model z wosku ( lub podobnej substancji którą można łatwo wytopić )
Jak już zrobisz ten model ( bardzo dokładnie ) to włącz kompa , wrzuć tu zdjęcie i ktoś powie ci co dalej.
A tymczasem poczytaj trochę , bo odlewanie jakiegokolwiek metalu bez wiedzy na ten temat , grozi śmiercią lub kalectwem. A szkoda by było bo z twojego kastetu może być fajny " tutek ".
To świadczy o tym że nie masz w tej dziedzinie żadnych doświadczeń i zielonego pojęcia.
Po pierwsze zrób sobie model z wosku ( lub podobnej substancji którą można łatwo wytopić )
Jak już zrobisz ten model ( bardzo dokładnie ) to włącz kompa , wrzuć tu zdjęcie i ktoś powie ci co dalej.
A tymczasem poczytaj trochę , bo odlewanie jakiegokolwiek metalu bez wiedzy na ten temat , grozi śmiercią lub kalectwem. A szkoda by było bo z twojego kastetu może być fajny " tutek ".
W internecie raz widziałem jak komuś "wybuchł" ciekły metal przy wlewaniu do formy i poleciał we wszystkie strony. To była wina wlewania do zimnej formy?
czas 21:00 w
http://joemonster.org/filmy/58080/Ultim ... 3_FailArmy
czas 21:00 w
http://joemonster.org/filmy/58080/Ultim ... 3_FailArmy
- Tom Oldsmith
- Kontakt: