młotek do fakturowania - kora drzewa
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
młotek do fakturowania - kora drzewa
ogladajac pewne wideo natknalem sie na taki o to mlotek do fakturowania
Z racji iz podobaja mi sie prace przypominajace drzewa itp chcialbym sie Was zapytac co o tym sadzicie zamiast napawania i szlifowania? bedzie to oszczedniejsze czy nie bardzo gdyz blache trzeba grzac..
Z racji iz podobaja mi sie prace przypominajace drzewa itp chcialbym sie Was zapytac co o tym sadzicie zamiast napawania i szlifowania? bedzie to oszczedniejsze czy nie bardzo gdyz blache trzeba grzac..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2014, 19:38 przez zolwik888, łącznie zmieniany 4 razy.
Będziesz potrzebował mocnego jebutnięcia żeby odcisnąć wzór. Osobiście bardziej się skłaniam do zwykłego młotka, a konkretnie jego ostrej części. Bijąc raz przy razie, wzdłuż materiału otrzymasz strukturę kory. Lepszy efekt będzie jeśli materiał będziesz miał zagrzany ale odchudzone wersje możesz tłuc na zimno. 
Myślę, że każda z wymienionych metod jest dobra, a to dlatego że jest inna i daje zupełnie odmienne efekty. Używając spawarki nie tylko możesz robić korę w ilościach hurtowych ale również przy pomocy napawania na gorącym materiale jesteś w stanie wykonać obraz, twarz lub np, uzyskać guzy do złudzenia przypominające mięśnie i ścięgna zwierzęcia. Jeżeli korę będziesz walił przy użyciu swojego młotka to staraj się pamiętać o wcześniejszej metodzie, którą po zgłębieniu może dać ci wiele satysfakcji z wykonanych nią wyrobów.