Dwa pomysły kilka pytań...

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

yahoo56

Dwa pomysły kilka pytań...

Post autor: yahoo56 » 29 mar 2014, 22:51

Witam. Mam w głowie dwa pomysły co prawda nie do końca autorskie bo podpatrzone, chciał bym je zrealizować w najbliższym czasie. Pierwszy to wyposażenie sklepu odzieżowego i tu moje pytanie jaki wybrać na to materiał bo fajnie wygląda tak jak na zdjęciach i zastanawiam się co lepsze pręt czy może profil? Chciał bym żeby ładnie wyszło.

Następna sprawa to grill z wędzarnią. Myślałem żeby zrobić to z butli od gazu z aut... I tu czekam na jakieś porady co warto by tu zmienić. Wklejam link do aukcji z której grill chciał bym zrobić. Czekam na wasze porady Panowie, z góry dziękuje. :)

http://tablica.pl/oferta/grill-wedzarni ... da67ec6846
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zaczynam od zera, ale od czegoś trzeba zacząć

Najlepsza na świecie jest praca spawacza...
nikt Ci nie patrzy na ręce...

samwieszkto

Post autor: samwieszkto » 30 mar 2014, 11:09

Yahoo. Te meble są koszmarne.
Poszukaj lepiej innej inspiracji .

Awatar użytkownika
Salaputro
Administrator
Kontakt:

Post autor: Salaputro » 30 mar 2014, 11:51

Zgadzam się z przedmówcą - te mebelki są paskudne ale jeśli już szukasz materiału to lepszy profil niż pręt bo jest lżejszy i sztywniejszy. Tego typu profile i elementy kupisz w POSTAL-u , POLSWAT-cie , ART-MET-cie a także w Castoramie i innych tego typu sklepach...Jeśli chcesz już koniecznie składać z gotowych elementów to przejrzyj katalogi w/w firm - tam znajdziesz ładniejsze detale do wykorzystania.
Powodzenia.

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Post autor: Bodar » 15 kwie 2014, 19:40

yahoo56 pisze:Następna sprawa to grill z wędzarnią /.../ Wklejam link do aukcji /.../ Czekam na wasze porady /.../
Grill z załącznika jest w porzo, niezły, tylko blaszanego siodełka od konnej kosiarki brakuje. Gość dużo napisał bo chce sprzedać ten koszmar. Myślę, że jest wiele więcej ciekawszych rozwiązań w necie.

samwieszkto

Post autor: samwieszkto » 15 kwie 2014, 21:21

Mój stary zrobił najkoszmarniejszego grila w tej części galaktyki.
Zastosował stary bęben z pralki automatycznej ; wypruł z niego jeden bok , do drugiego przyspawał trzy pręta ( nogi ) , drzwiczki wywalił i przywiózł " to " do mnie żebym mu zrobił ruszt.
Ten gril jest tak brzydki że nawet ptaki do niego nie srają , ale działa już kilka lat i ma się dobrze .

To tak a propos " brzydkich grili "

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 15 kwie 2014, 22:31

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Qmar

Post autor: Qmar » 15 kwie 2014, 23:00

samwieszkto, co Ty chcesz? u mnie taki grill juz prosperuje z 15 lat conajmniej i ma sie dobrze :) a kiełbaski wyborne :)
What man is a man who does not make the world better?

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”