Szlifierkę kątową zatrudnić jako stołową.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Szlifierkę kątową zatrudnić jako stołową.
Chwilowo nie mogę sobie pozwolić na zakup szlifierki stacjonarnej, a takie urządzenie bardzo by mi się przydało, jednakże mam bardzo dużej mocy i wysokiej jakości szlifierkę ręczną Boscha. Narzędzie po tacie, przeciąłem tym już tyle, że ło Panie.
Takoż zamiaruję wykonać specjalny stelaż dla mojego diaksa, żeby móc przykręcać go to stołu. Zrobiłem schemat poglądowy i chciałbym, żebyście go skrytykowali i wytknęli jego słabe punkty, żebym mógł nanieść poprawki.
Jak widać na załączonych obrazkach, do kawałka kątownika 40x40x4mmx300mm dł zamontowany jest duży cybant, który zaciśnie dolną część obudowy szlifierki, oraz obudowa w kształcie trapezu z dwoma otworami, przez które przechodzą dwie śruby fi 10mm i wchodzą w gwintowane otwory służące do mocowania rączki szlifierki.
Co o tym myślicie?
Takoż zamiaruję wykonać specjalny stelaż dla mojego diaksa, żeby móc przykręcać go to stołu. Zrobiłem schemat poglądowy i chciałbym, żebyście go skrytykowali i wytknęli jego słabe punkty, żebym mógł nanieść poprawki.
Jak widać na załączonych obrazkach, do kawałka kątownika 40x40x4mmx300mm dł zamontowany jest duży cybant, który zaciśnie dolną część obudowy szlifierki, oraz obudowa w kształcie trapezu z dwoma otworami, przez które przechodzą dwie śruby fi 10mm i wchodzą w gwintowane otwory służące do mocowania rączki szlifierki.
Co o tym myślicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2014, 20:51 przez Osal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Krzysztof Assman
Dracorian, Może wyrwać. Stawiam tylko na trwałe i 100% pewne metody, tym bardziej jak przed twarzą mam wirującą kilka tysięcy razy na minutę tarczę tnącą. Poza tym, może nie widać tego na pudełkowatych rysunkach, ale szlifierka jest obła, nie ma jak jej wkręcić. Musiałoby to być ogromne imadło i wtedy nie pozostawiałoby pola do manewru. Oto projekt po poprawkach:
Krzysztof Assman, imadło na zawiasie przykręcone do taboretu
Krzysztof Assman, imadło na zawiasie przykręcone do taboretu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A dlaczego cięcie w takiej kombinowanej szlifierce jest Twoim zdaniem mniej bezpieczne, skoro właśnie dowiedzieliśmy się, że są do kupienia zestawy, takie jak ten, który chcę zrobić? Żeby coś mogło być sprzedane w sklepie, musi mieć atest, a wiadomo, że każdy sobie samemu zrobi lepsze, niż miałby ze sklepu.
Jak osiągniesz stan, w którym pozwolisz sobie na zakup stołowej, to pomyśl, czy nie lepiej od razu wskoczyć o poziom wyżej, czyli na taśmowąOsal pisze:Chwilowo nie mogę sobie pozwolić na zakup szlifierki stacjonarnej, a takie urządzenie bardzo by mi się przydało,
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2014, 21:38 przez Bodar, łącznie zmieniany 1 raz.