Druga praca starałem sie żeby było lepiej niż ostatnio :)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Druga praca starałem sie żeby było lepiej niż ostatnio :)
Druga praca starałem się żeby było lepiej niż ostatnio jeszcze zostało pomalować ale niestety czasu brakło... Co myślicie??? Na pewno coś poszło nie tak jak być powinno ale starałem się poprawić błędy z pierwszej pracy... Sam dodam że dół furtki jakoś bardzo mi się nie podoba i chyba jeszcze zdemontuje forteczkę i coś tam zmienię ale niestety jakiś czas musi zostać jaka jest...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zaczynam od zera, ale od czegoś trzeba zacząć
Najlepsza na świecie jest praca spawacza...
nikt Ci nie patrzy na ręce...
Znawcą bram nie jestem na pewno, ale spawy strasznie rzucają się w oczy.. Podobnie wg mnie czerwień słabo pasuje do tego winorośla. Całkiem niezły projekt, albo mi się wydaje albo te odwrócone serduszka na dole są pod niesymetrycznym kątem? ;>
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom
czerwony jest tymczasowy jeszcze troszkę i pomaluje całą furtkę na czarno niestety czas nie pozwolił a furtka musiała być założona, serduszka są prosto wyglądają tak na zdjęciach, tez to zauważyłem ale coś mi w nich nie pasuje...
-
graffic
jak na drugą pracę - ok
ale:
- kompozycja do zweryfikowania następnym razem (dolny pas za wysoki, i część "S"-ek jakość dziwacznie wstawiona w tym pasie - powiedziałbym - że nielogicznie) - jak pas byłby niższy - wówczas nie miałbyś problemu z wypełnieniem - a tak "S" - powpychane są na zasadzie zapchaj dziury
- wykończenie - do koloru się nie czepiam bo to podkładówka, kwestia skuwek z pewnością podniosła by estetykę całości
- że chińskie - no cóż - niejeden się był tym pohańbił - zakładam że przyjdzie czas i na prawdziwe kowalstwo
ale:
- kompozycja do zweryfikowania następnym razem (dolny pas za wysoki, i część "S"-ek jakość dziwacznie wstawiona w tym pasie - powiedziałbym - że nielogicznie) - jak pas byłby niższy - wówczas nie miałbyś problemu z wypełnieniem - a tak "S" - powpychane są na zasadzie zapchaj dziury
- wykończenie - do koloru się nie czepiam bo to podkładówka, kwestia skuwek z pewnością podniosła by estetykę całości
- że chińskie - no cóż - niejeden się był tym pohańbił - zakładam że przyjdzie czas i na prawdziwe kowalstwo
czytam opinie, poprawie to co koledzy piszą dorobię zakuwki na które brakło mi materiału a u mnie w składzie nie mieli takiego płaskownika niestety ale to ogarnę
kurczaki uciekać nie będą bo nie mam ale może od sąsiada jakiś wejdzie hehe
co do chińszczyzny to tylko koszyczki resztę sam giąłem i rozkuwałem końce tzn z pomocnikiem bo samemu ciężko by było...
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Dołóż też zakuwki na połączeniu koszyczków z prętem, to odróżnia naszą robotę od składaków
Po za tym zastanawiam się dlaczego tak rzadko używacie na zakuwki innych przekrojów, na przykład pręta okrągłego. Okrąglak w połączeniu z kwadratem ładnie kontrastuje dając dodatkowy efekt no i farba pod zakuwkę bez problemu wpłynie.
Kontakt 517355290