Noże Dominus
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
egojack1
Film fajny, lekko nostalgiczny, pokazujący cały proces, taki w stylu John Neeman Tools
. Widzę, że nastawiasz się na odbiorcę zagranicznego (anglojęzycznego). Pewne rzeczy bym z niego usunął, inne dodał, ale ogólnie robi dobre wrażenie. Sporo roboty montażowej też było i to dobrze zagrało.
Jak nie tajemnica warsztatowa, handlowa to napisz ile czasu zajmuje wykonanie takiego np kindżału?
Jak nie tajemnica warsztatowa, handlowa to napisz ile czasu zajmuje wykonanie takiego np kindżału?
Pierwsze śliwki robaczywki jak to mówią :p Pierwsza próba repusowania, na razie testowo w mosiądzu żeby poznać technikę zanim zrobię docelowe okucie. Smoła którą zrobiłem jest dość średnia (jak wystygnie kruszy się a nie wgniata, może być kwestia użytej gładzi albo ja robię coś nie tak) ale na razie wystarczy do prób. 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dawno tu nie zaglądałem bo pochłonęły mnie przygotowania do wystawienia kuźni na imprezie rekonstrukcyjnej, ale w międzyczasie udało się zrobić mały nożyk z damastu do testów i w 90% skończyć okucia do kindżału (tu podziękowania dla Tomka Kowmala za porady
)
Re: Noże Dominus
Nie wiem czemu wszystkie zdjęcia noży wrzucałem do galerii zamiast tu: nadrabiam