edit: żeby nie być gołosłownym...
Wykrawarka ręczna - szukam sklepu w Polsce
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Wykrawarka ręczna - szukam sklepu w Polsce
Trzeba tylko jakieś względnie sprytne mocowanie wykombinować, żeby wyciągało wiertło-wybijak po zrobieniu otworu. Ale to już tylko kwestia przemyślenia tematu i przejrzenia kupki złomu pod kątem przydatnych części 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
graffic
stare rozwiązanie - nie ma co wyważać drzwi
http://pl.rodent.pl/index.php?option=co ... &Itemid=43
firma polska - sprawdzona, sam używam ich narzędzi (prawie 20 lat) - wyżej masz linka do wykrojników, można tez szukać używanych na allegro, olx - możliwości jest sporo
http://pl.rodent.pl/index.php?option=co ... &Itemid=43
firma polska - sprawdzona, sam używam ich narzędzi (prawie 20 lat) - wyżej masz linka do wykrojników, można tez szukać używanych na allegro, olx - możliwości jest sporo
Takie wykrojniki są super, ale w przypadku, gdy produktem docelowym są wykrojone kółka. Mnie interesują otwory
Z tymi wykrojnikami nie podejdę wszędzie tam gdzie chcę na blasze 10x20 czy 20x30 cm przez bolec centrujący pośrodku.
to zostaje tylko robienie tego z tasmy a nie z formatek
Nie nie, taśma nie wchodzi w grę. Wycięte kółka są dla mnie nieważne - ważne są otwory. Formatki będą panelami urządzeń elektronicznych, więc muszą zostać formatkami 
Póki co poddałem się i kupiłem małą wiertarkę stołową. Ale w wolnych chwilach postaram się coś zbudować.
Póki co poddałem się i kupiłem małą wiertarkę stołową. Ale w wolnych chwilach postaram się coś zbudować.
-
graffic
zrób matryce - wielootworową, czy jaką tam chcesz - dwie stalowe blachy - jedna perforowana/ druga baza - ze szczeliną pomiędzy + do tego stempel wykrawający i jazda - wkładasz arkusz blachy i za pomocą wykrojnika lub kilkunastu wykrojników - jedziesz
wiercenie ? - masakra...
wiercenie ? - masakra...
albo poprostu kupic takie wykrojniki jak w linku i wykonac do nich obudowe wywalic srodek ktory przeszkadza ci we wkladaniu blachy i juz osiowanie zapewni obudowa 
Ostatnie dwa posty podsumowują moje zamiary 
Na razie chroniczny brak czasu, więc z budową trzeba będzie poczekać. A wiertarka zawsze się przyda.
Dziękuję wszystkim.
Na razie chroniczny brak czasu, więc z budową trzeba będzie poczekać. A wiertarka zawsze się przyda.
Dziękuję wszystkim.