nibylung prawie kowal
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
nibylung prawie kowal
Chciałem sie pochwalic tez balustrada któ właśnie skończyłem. Prosze o łagodny wymiar kary
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie jest zle :-P musisz popracoweac na d szifowaniem spawow i obrabianiem go z "bobli" bo tutaj troche to kiepsko wyglada. ten kawalek z ostatniego zdjecia jak dla mnie kompletnie do wymiany... kiepsko wyglada wzor, a luki maja tzw. garby czyli widoczne przegarbienia. reszta wzru jest dosc fajna a balustrada jest do przyjecia :-)
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Końcówki prętów zaciągnięte i przeżłobione więc jaki niby kowal? Jak już układasz motywy gałązek to zwracaj uwagę by wyrastały w jedną stronę,a nie pod prąd ,mam na myśli ten krótki kawałek balustradki.Kólki spawane to widać z daleka i razi,lepiej byłoby bez nich.Próbuj urozmaicać zakończenia prętów nie tylko przeżłobione płetwy ale na przykład ciasno zawinięty pręt w kulkę.Poza tym gratuluję całkiem fajna balustradka.
Kontakt 517355290
Tak to jest ,że każda realizacja dostarcza doświadczenia i spostrzeżeń.
Jak na pierwszą jest ok.Wiadome jest ,że każdy z nas ma różne upodobania.Warto jednak wdrażać różne elementy kowalskie takie jak skuwki,(Jolo ładnie to przedstawił w jednym z wątków) Warto samemu krytycznie analizować kompozycje.Dobrym zwyczajem jest też sporządzenie projektu.Jak się zacznie wszystkie uwagi wdrażać to wyjdzie coś na co sam na pewno będziesz mlaskać i wielu użytkowników forum.Jednak nie zapominajmy o tym co jest nieustannie walcowane.Trzeba wyrobić sobie nawyk wyrażania siebie swymi realizacjami.Zamiast robić ładną i prawidłowo skomponowaną poręcz zrób taką,żeby się ludzie dziwili,a najlepiej bali dotknąć ;-) z mojej strony jedynie powiem,że nie lubie żadnych imitacji np.nitowania.
Powodzenia przy następnej realizacji.
Jak na pierwszą jest ok.Wiadome jest ,że każdy z nas ma różne upodobania.Warto jednak wdrażać różne elementy kowalskie takie jak skuwki,(Jolo ładnie to przedstawił w jednym z wątków) Warto samemu krytycznie analizować kompozycje.Dobrym zwyczajem jest też sporządzenie projektu.Jak się zacznie wszystkie uwagi wdrażać to wyjdzie coś na co sam na pewno będziesz mlaskać i wielu użytkowników forum.Jednak nie zapominajmy o tym co jest nieustannie walcowane.Trzeba wyrobić sobie nawyk wyrażania siebie swymi realizacjami.Zamiast robić ładną i prawidłowo skomponowaną poręcz zrób taką,żeby się ludzie dziwili,a najlepiej bali dotknąć ;-) z mojej strony jedynie powiem,że nie lubie żadnych imitacji np.nitowania.
Powodzenia przy następnej realizacji.
Szczegółowo analizując płatki nikt jeszcze nie pojął piękna róży.
— Anthony de Mello
— Anthony de Mello