Praca miesiąca - dyskusja
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Praca miesiąca - dyskusja
Jacek-Sz
Ta chrzcielnica to twój projekt?
Ladna symbolika i w ogóle smakowe wykonanie.
Ta chrzcielnica to twój projekt?
Ladna symbolika i w ogóle smakowe wykonanie.
Wszystko walę z głowy ponieważ sugerowanie się zdaniem księży pozbawionych wyobraźni jakoś do mnie nie przemawia
. Dostałem wolną rękę i miałem wykonać chrzcielnicę jako pierwszy przedmiot, a w przyszłości reszta wystroju będzie podciągnięta pod to co właśnie wykonałem. Dara raduje się me serce, że otrzymałem pochwałę z ust największego i najbardziej bezwzględnego krytyka na forum
Dzięki wielkie. 
-
egojack1
- Dracorian
- forumoholik
To może już ogłosimy wyniki pracy miesiąca na czerwiec?

Jacku-

Jacku-
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
-
graffic
......no dobra - a ja mam 3 tygodnie na odkucie czegoś fajnego
- może zdążę
hahhaha
Jacek - co mam pisać - to jest dla mnie rzemiosło
(projekt i wykonanie) - jedyny mankament jaki zgłaszam, to fakt że to na potrzeby kościelne - ale co do reszty - piękne
gratulacje - ma i charakter i moc, i jak zauważył Dara - całkiem fajnie poukładana symbolika
na marginesie - opisz jak i z czego - jak masz foty z fazy roboty nad projektem, załącz - jestem bardzo ciekawy
Szymon - nie podchodź do tego w ten sposób - ja właśnie takie sytuacje i takie prace nazywam genialnymi motywatorami do robienia lepszych i ciekawszych prac - i dla mnie są jak porządny kop w D...uszę
hahahah
Jacek - co mam pisać - to jest dla mnie rzemiosło
na marginesie - opisz jak i z czego - jak masz foty z fazy roboty nad projektem, załącz - jestem bardzo ciekawy
Szymon - nie podchodź do tego w ten sposób - ja właśnie takie sytuacje i takie prace nazywam genialnymi motywatorami do robienia lepszych i ciekawszych prac - i dla mnie są jak porządny kop w D...uszę
Jacku, niebezpieczna ta Twoja praca.
Kusi abym zboczył z już objętej drogi
Kusi abym zboczył z już objętej drogi
Nic tak nie uskrzydla rzemieślnika jak pochlebne opinie na temat wykonanej pracy. Rafale niestety nie posiadam fotek z poszczególnych etapów realizacji projektu. Nigdy nie uważałem za zasadne robienie fotek w trakcie pracy ponieważ nie wykonam drugi raz identycznego przedmiotu i nawet jeśli następna chrzcielnica będzie podobna to zabiorę się do niej od innej strony. Ot tak w ramach urozmaicenia czasu pracy i nie popadania w rutynę. Pracę wykonałem w trzech głównych etapach, a mianowicie czasza kielicha, spód z podstawą i dekiel z gołębicą. Reszta do już drobiazgi nadające smaku i symboliki. Niezwykle przydatna okazała się walcarka wykonana około rok temu przez kolegę z forum, a mówię o Kubie. Walcarka sprawdziła się przy wykonaniu stelażu trzech połączonych ze sobą elementów. Rusztowanie to płaskowniki 25mm profilowane na sztorc, które obłożone zostały blachą 1,5...Górna rama czaszy, środek jako łącznik elementów oraz stopę wykonałem z płaskownika 30 jak też 80 mm( część płaska na górze). Gołębica umiejscowiona w spodzie dekla repusowana na gorąco w blasze bodajże 2mm. Ciężko szło pomimo miejscowego grzania palnikiem, a czas poświęcony na samego ptaszka to około 3 dzionki. Elementów składowych w przeciągu dwóch miesięcy naliczyłem 1600szt a ostatniego miesiąca dałem sobie na luz z ich kalkulacją ponieważ kiepsko u mnie z cyferkami
. Sieć oplatająca kielich to pręt fi 6mm, a lina sieci to plecionka coś na kształt breloczków z kroplówek( taki mój własny patent ). Wagę ciężko oszacować ale gdzieś w granicach 80 kg, może odrobinę więcej...Darku nie tykaj spawarki bo cię ortodoksi zbanują. 
-
VikingArt
Jacku masz ukłon z mojej strony
co tu dużo pisać mega robota.
Ale że tak mało prac jest na czerwiec to ja też wrzucę coś od siebie.
Ale że tak mało prac jest na czerwiec to ja też wrzucę coś od siebie.
Jak oglądać statuetkę przy tak skąpym gospodarowaniu pikselami? Bez przesady 
To nie oglądaj.
Statuetka supr tylko jak kolega Darek zauważył, zdjęcia mało czytelne. Gdybyś tak edytował fotki to pewnie nie tylko ja byłbym wdzięczny. Robota naprawdę fajna, a kiedy coś człowieka zaciekawi to obejrzał by z bliska i zagłębił się w detale.
i wuj to nie oglądaj, masz odpowiedźartur1960 pisze:To nie oglądaj.
-
graffic
Panie kolego - bez takich odpowiedzi - trochę to nie eleganckie !artur1960 pisze:To nie oglądaj.
zamieszczasz materiał na forum więc godzisz się na fakt, że będzie oglądany (co po ciąga za sobą również wstawianie zdjęć o odpowiedniej wielkości / rozdzielczości)
jeśli możesz, zamieść lepszej jakości fotki (prośba) - a jeśli nie zależy Ci na oglądających to jest skasuj lub poinformuj o takiej potrzebie skasowania
praca wydaje się być interesująca i wielu z pewnością chciałoby ja dokładniej obejrzeć - weź pod uwagę innych użytkowników
pozdrawiam
"Gdzie sens, gdzie logika" wrzucac zdjecia, zeby ludzie nie ogladali ?
Klep, klep, a coś wyklepiesz xD
Proszę skasować zdjęcia. Dziękuję.