ukośnica do metalu

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

piotr1as

Re: ukośnica do metalu

Post autor: piotr1as » 09 paź 2016, 10:36

Podobne rozwiązania masz w imadłach obrotowych.
Dwie tarcze w jednej górnej dwa otwory do śrub, które robią za blokadę unieruchamiają stół.
Dolna tarcza wyfrezowany rowek na średnicy tych dwóch otworów z tarczy górnej.
Wyfrezowany rowek nie na całym obwodzie tylko powiedzmy kąt 150 stopni w jedną i drugą stronę .
Jak nie masz gdzie wyfrezować możesz zrobić z dwóch pierścieni pospawanych z solidnym płaskownikiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
WaLLeS
Kontakt:

Post autor: WaLLeS » 11 paź 2016, 22:29

Swojego czasu zrobiłem sobie podstawę do swojej przecinarki, właśnie z obrotowym stołem. Powiem szczerze, że prawie z tej opcji nie korzystam, a każde cięcie pod kątem dłuższego materiału wykonuję obracając cały stół, który jest na kółkach, a nie ten ruchomy blat. Do tego ze dwie oddzielne kobyłki i można ciąć z 6 m elementów. Moja przecinarka to Hitachi CC14SF, która wyposażona jest w małą prowadnicę którą można ustawiać w zależności od pożądanego kąta. Do cięcia pod kątem 90 stopni mam dwie wysuwane prowadnice, a jak tnę pod kątem dostawiam kobyłki i obracam cały stół. Drugi raz bym się nie męczył z tym obracanym stołem, chyba, że chcesz mieć przecinarkę tylko w jednym miejscu na stałe.

Awatar użytkownika
rafluc

Post autor: rafluc » 20 paź 2016, 08:40

jakby kogoś interesowało co z tego wyjdzie to powoli zgromadzam graty.większość już mam.robota na razie stanęła(głupia zmiana w robocie)
ale od przyszłego tyg atak.poniżej zdjęcia puzzli
szaj.jpg
wela.jpg
bolec.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „NARZĘDZIA - tools”