STÓŁ - od czegoś trza zacząć...
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
STÓŁ - od czegoś trza zacząć...
Witajcie Szanowni koledzy. Ciepłe dni natchnęły mnie do pracy, więc postanowiłem wykonać stół do mojego warsztatu/ kuźni. Uzbierałem całe mnóstwo narzędzi starych i nowych, najwyższy czas wszystko uporządkować. Stół troszkę mały ale i pomieszczenie na warsztat nie za wielkie. Czyszczę również imadło ,które będę mocował do stołu, muszę tylko dorobić uchwyt do imadła bo tego brak... miłego oglądania..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: STÓŁ - od czegoś trza zacząć...
Mnie się podoba
te nity to tylko ozdoba? bo widać pod spodem spawałeś..
Tak, od spodu całość jest pospawana, zależało mi aby spawów nie było widać a nity - cóż,miały być bite na gorąco,ale lekko się zdziwiłem jak rozgrzany nit do koloru białego wcisnąłem w otwór i zanim dostał młotem był czarny. Kontakt z zimnym materiałem natychmiast do studził, a palnika nie mem,więc od tyłu są zaspawane, czego nie planowałem oczywiście,ale jakoś wybrnąłem...zolwik888 pisze:Mnie się podobate nity to tylko ozdoba? bo widać pod spodem spawałeś..
Takie nity spokojnie można zamykać na zimno.RafałP pisze: a nity - cóż,miały być bite na gorąco,ale lekko się zdziwiłem jak rozgrzany nit do koloru białego wcisnąłem w otwór i zanim dostał młotem był czarny. Kontakt z zimnym materiałem natychmiast do studził, a palnika nie mem,więc od tyłu są zaspawane
Stół bardzo fajny. Nitowane nakładki dodają kowalskiego klimatu
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
-
graffic
stół mi się podoba
nawet jeśli gdzieś tam w tle małe przekłamanie - to i tak robi dobre wrażenie i ma swój klimat