Niewiem czy o taki ci chodziło?ale myślę ze jestem blisko:)
wersja chyba taka jaka prubowałeś sam wykonać?
Ja osobiście bym to zrobił zgrzewając wszystkie elemęty razem i wyplutł potem ramiona w warkocz.
Na samum początku robimy rysunek w skali1:1 pomorze nam to w uzyskaniu dobrych proporcji i wymierzeniu materialu potrzebnego na wykonanie pracy.
odcinek"A" -z tego zrobimy listek (im wiekszy rtm listek będzie większy i smuklejszy)
"B" -ramie boczne krzyza które będziemy zaplatać(morzesz wczesniej sobie wyciągnąć trzy prety dokładnie je zmierzyć a potem zapleść w warkocz dzieki czemu dowiesz sie ile materialu będzie potrzeba na ramie danej wielkośći)
"C" -to bedzie noga i czesc zgrzewana (musi byc krutsza bo w czasie zgrzewania dość znacznie sie wydlurzy)
OK mamy juz mniej więcej wszystko wyliczone więc tniemy materiał na 9 takich samych kawałków.
-zaczynamy od szpica "A" (postaraj sie go zrobic jak najkrutszy)
-odsadzamy materiał z którego zrobimy listek "B"
-teraz wyciągamy odcinek na szparogu lub krawędzi kowadła z którego bedzie zaplecione ramie(pierw na kwadrat potem tempimy krawędzie i wychodzi nam przekruj okrągły)"C"
-na koncu rozklepujemy listek i go formujemy"D"
wszystkie operacje powtarzamy 9 razy:)
-teraz wszystko skadamy w pakiet 3x3 i związujemy drutem stalowym lub ściskamy opaską chydrałliczną."E"
Pamietaj by przed złorzeniem wszystkiego do kupy dokładnie dopasowac i oczyścić powieszchnie które bedą zgrzewane(najlepiej szczotką drycianą)
-teraz pakiecik wkładamy do dobrze nagrzanego paleniska i grzejemy
-jak juz sie podgrzeje wyciągamy go i zasypujemy Boraksem i ponownie wkładamy do ognia
-jak juz osiągnie odpowiednią temperaturę(prawdopodobnie bedą lekko iskrzyc druty którymi związałeś pakiet) wyciągamy calość na kowadło i energicznymi uderzeniami młotka sklepujemy całość.
(uderzac zacznij od początku pakietu kierując sie w stronę gdzie masz druty)
-formujemy ładną nogę krzyzyka i po rozgięciu ramion ładnie je wypltamy:)
Na sam koniec wyplecione ramiona morzna lekko spłaszczyć gładzikiem.