Cześć. W związku z tym, że znienacka muszę poszukiwać pracy, niestety nie będę na pikniku. Zlikwidowano mi stanowisko i muszę przekalkulować wydatki.Grzegorz K. pisze:LISTA:
1.Grzegorz K. - namiot
2.Kujuś – sala/siano
3.Steelart z kolegą Krzyśkiem - sala
4. BANAN być może z Bananową - sołtysowa
5.KOBUSZ z żonką - sołtysowa
6. Aries (możliwe, że z synem; spanie na sianie lub w namiocie)
7. Dziady kowalskie – pokój 2 osmuzeum
8. Remington (rozważa przyjazd) - sala
9. Olek i jego skrzypki - sala
10. Arkadi+1 - henio
11. Marek Ś. – spanie we własnym zakresie
12. Adam P. - auto
13. Marek B. - sala
14. Krzysztof J. - sala
15. Tomek M. - sala
16. Paweł M. - sala
17. Jarosław K. - sala
18. Mateusz Sz. - sala
19. Bartosz N. + Grzegorz X – pokój 2 os muzeum
20.Dracorian+tata - henio
21. Lachim - sala
22. Paweł D. zeegreen
23. Marcin oraz Alicja Bałut - namiot
24. Amicus – sala muzeum
26. Bartek Jaskulski z kobitą – sala muzeum
27 dwóch zezbąszynia – sala
28 Lechu Supiński + 1 - sala
36 aktywnych uczestników
Swołowo 2017
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Swołowo 2017
Pozdrawiam - Paweł
- Dracorian
- forumoholik
Niestety z bólem serca muszę powiedzieć że i mnie nie będzie
Samochód zaczął się buntować i poszedł do naprawy.
Wybaczcie i liczę,że za rok już na 100% będę bo i też sam będę mógł już przyjechać
Samochód zaczął się buntować i poszedł do naprawy.
Wybaczcie i liczę,że za rok już na 100% będę bo i też sam będę mógł już przyjechać
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
W kwestii organizacyjnej. Osoby przytaczające się w czwartek mają nocleg za free, kolacja w czwartek i śniadanie w piątek z własnych zasobów. Piątek - obiad, kolacja - FREE
Sobota - śniadanie, obiad, biesiada - free
Niedziela - śniadanie, obiad - FREE
Sobota - śniadanie, obiad, biesiada - free
Niedziela - śniadanie, obiad - FREE

Ja z Moniką będę już w czwartek.
Ja również w czwartek wieczorem będę już na miejscu.
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
- Grzegorz K.
- Administrator
Będę w czwartek w porze kolacji...
Dopiero zauważyłem, nie wpisaliscie mnie na listę, parę stron temu zapisywalem się jako numer dziesiąty, biorę też że sobą kowadło i mogę wziąć palenisko 
A jeśli ktoś byłby w stanie zabrać ze sobą reduktor (mój jeszcze idzie pocztą) to mogę wziąć gazówkę na dziewicze odpalenie
A jeśli ktoś byłby w stanie zabrać ze sobą reduktor (mój jeszcze idzie pocztą) to mogę wziąć gazówkę na dziewicze odpalenie
Niestety, ja na 99% wyjeżdżam na południe, tak też odpadam. Przykro mi.
Ruszyłem

- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
My z żonką wyruszamy w nocy po chłodzie. Na rozpoczęcie postaramy się dotrzeć.
Kaczor bierz sprzęt, masz najbliżej.
Kaczor bierz sprzęt, masz najbliżej.
Kontakt 517355290
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
Warsztaty zakończone. Serdecznie dziękuję wszystkim obecnym za wkład, serce oraz zwyczajnie za to że chciało się im przeturlać przez pół Polski.
Swołowo bez Was było by tylko martwym skansenem.
Tegoroczna edycja była historyczna. Odwiedziła nas delegacja z Wojciechowa oraz z Muzeum Historycznego Miasta Gdańska. Planujemy szersze wspólne działania w interesującym nas temacie. Poza gośćmi doszedłem również do wniosku, że Swołowo musi zmienić swój charakter. Przede wszystkim wcześniej muszę tworzyć grupy robocze oraz projekty do realizacji. Drugą sprawą jest wpisowe. Swołowo daje dach, jedzenie i warsztat. Dlatego mam żal do osób które były na liście, a nie raczyły o swojej absencji poinformować. Zrozumcie że jeżeli się decydujecie na przyjazd, to ja zaklepuję noclegi i organizowane są posiłki itd. Ponoszone są wymierne koszty a wy beztrosko i bez słowa to olewacie. Dlatego od przyszłego roku jeżeli ktoś chce przyjechać wpłaca kaucję zwrotną, ustalimy też kwestię pracy domowej. W przyszłym roku będą też sponsorzy, czyli będziemy mogli poszerzyć formułę imprezy.
Ogólnie mam nadzieję że wszyscy bawili się dobrze, a w przyszłym roku zrobimy coś z konkretnym przytupem
Swołowo bez Was było by tylko martwym skansenem.
Tegoroczna edycja była historyczna. Odwiedziła nas delegacja z Wojciechowa oraz z Muzeum Historycznego Miasta Gdańska. Planujemy szersze wspólne działania w interesującym nas temacie. Poza gośćmi doszedłem również do wniosku, że Swołowo musi zmienić swój charakter. Przede wszystkim wcześniej muszę tworzyć grupy robocze oraz projekty do realizacji. Drugą sprawą jest wpisowe. Swołowo daje dach, jedzenie i warsztat. Dlatego mam żal do osób które były na liście, a nie raczyły o swojej absencji poinformować. Zrozumcie że jeżeli się decydujecie na przyjazd, to ja zaklepuję noclegi i organizowane są posiłki itd. Ponoszone są wymierne koszty a wy beztrosko i bez słowa to olewacie. Dlatego od przyszłego roku jeżeli ktoś chce przyjechać wpłaca kaucję zwrotną, ustalimy też kwestię pracy domowej. W przyszłym roku będą też sponsorzy, czyli będziemy mogli poszerzyć formułę imprezy.
Ogólnie mam nadzieję że wszyscy bawili się dobrze, a w przyszłym roku zrobimy coś z konkretnym przytupem

Zaraz zaraz, przecież skoro była lista, to wiadomo imiennie, kto się deklarował i dał ciała. Podliczyć koszta i niech zapłacą rachunki, lub wpisać na czarną listę i nie będą brani pod uwagę przy następnych zlotach. Dodatkowo napiętnować gorącym żelazem
Oraz zbanowac na forum
Piszę to zupełnie poważnie, niechaj ponoszą konsekwencje ci, co nie potrafią być uczciwi, a nie wszyscy
P.S.
Ponieważ mnie nie było i nie jestem świadom, które to osoby, proszę o opublikowanie listy, abym mógł się ich wystrzegać, gdybym w przyszłości miał organizować jakieś spotkanie kowali
Oraz zbanowac na forum
Piszę to zupełnie poważnie, niechaj ponoszą konsekwencje ci, co nie potrafią być uczciwi, a nie wszyscy
P.S.
Ponieważ mnie nie było i nie jestem świadom, które to osoby, proszę o opublikowanie listy, abym mógł się ich wystrzegać, gdybym w przyszłości miał organizować jakieś spotkanie kowali
Lepsze jest wrogiem dobrego