Swołowo 2017

Spotkania, warsztaty, imprezy

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Re: Swołowo 2017

Post autor: Grzegorz K. » 07 sie 2017, 20:05

Bey jeżeli mógłbym cię prosić o szkic takiego dokumentu to będziemy mieli materiał do dyskusji. Już zakładam wątek.
Obrazek

egojack1

Post autor: egojack1 » 07 sie 2017, 21:16

Regałek wygląda bardzo dobrze, ale czasu kosztował jak widzę sporo.

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 07 sie 2017, 21:59

Grzegorzu już zacząłem się produkować w założonym przez ciebie temacie i czekam na zdanie innych, tylko dyskusja da konkretnie ustalenia na podstawie których można stworzyć konkretny dokument. Nie mogę niczego narzucać ja tylko proponuję i czekam na akceptację lub kontr propozycje
Lepsze jest wrogiem dobrego

lachim
Kontakt:

Post autor: lachim » 07 sie 2017, 22:01

graffic pisze:
czy był konkurs na kucie młotkami zegarmistrzowskimi ? :)
To była niedzielna, chwilowa głupawka...

Awatar użytkownika
Arkadi
Kontakt:

Post autor: Arkadi » 08 sie 2017, 17:54

Ja jestem tego zdania, że co za darmo to nie działa tak jak należy. Zaliczki w naszym interesie, to podstawa, bo zobowiązują jedną jak i drugą stronę. Jest taka potrzeba, aby wdrożyć zaliczki przed naszą imprezą i niech to będzie nawet 200 zł przy przybyciu do Swołowa kasa jest zwracana jeżeli nie, to wiadomo kasa przepada na rzecz pokrycia kosztów dla muzeum. Ludzie ogarnijcie się jeżeli piszecie, że będziecie a nagle nie ma połowy osób, bo nagle robotą się zasypaliście,to dajcie spokój - stara śpiewka. Rozmawiałem z kierownikiem Muzeum i naprawdę był tak zagotowany, że aż nie miło było słuchać, ale gość ma rację, bo część funduszy poszło do kosza a można, by zagospodarować je inaczej, bo potrzeb w Muzeum nie brakuje. Kolejna sprawa to, aż miło było by na duchu jak by dotarli chociaż na jeden dzień stali bywalcy na forum nie będę wymieniał tu nicami, bo to nie oto chodzi, ale naprawdę ten jeden dzień w roku można sobie zagospodarować -a jak was żony nie puszczą, to je zabierzcie ze sobą miejsca na namioty nie brakuje. :mrgreen: Dla Kujusia medal za to, że w podróży był 17 godz aby odfajkować 17 godz pobytu w Swołowie.. ;)

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 09 sie 2017, 00:24

Dzięki wielkie za spotkanie. Bawiłem się, tym razem z synem, świetnie. Dla mnie Swołowo jest bardzo ważnym momentem w roku, na który czekam z niecierpliwością. Mam nadzieję, że impreza będzie się rozwijała i chętnie w tym, w miarę moich możliwości, chciałbym pomóc. Piszecie tu wszyscy o absencji tych, którzy się zapisali. To z pewnością źle się stało. Ja mam jednak jeszcze takie pytanie, czy aby wszyscy obecni dali z siebie tyle ile należało, by było widać, że to kowale przyjechali...? Na powietrzu były chyba 4 kompletne stanowiska (palenisko i kowadło) a zwykle pracowały tylko 2...W ciągu dwóch dni usłyszałem 3 razy od zwiedzających pytanie o to gdzie są kowale...Ludzie widzą, że ktoś się kręci pod namiotem ale nie widzą kucia...Szkoda...
No ale jeszcze raz dzięki. Rozmowy to dobry punkt wyjścia do konkretnych decyzji i zmian na lepsze.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

Awatar użytkownika
Rumcajs
Kontakt:

Post autor: Rumcajs » 24 sie 2017, 21:16

Więcej fot z tegorocznej imprezy znajdziecie tu:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Pozdrowienia ode mnie i Eli dla tegorocznej ekipy ;)
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 26 sie 2017, 00:35

Super! Dzięki!
"Gdy trudu brak, maestrii brak"