podłoga w kuzni
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
podłoga w kuzni
kochani
jestem na etapie podłogi, co polecicie ?
kafle przemysłowe ? wylewka przemysłowa ?
jestem na etapie podłogi, co polecicie ?
kafle przemysłowe ? wylewka przemysłowa ?
Przykładam sie do głosu Ornatusa. Ja mam beton wypoziomowany ale są drobne nierówności i to mi bardzo przeszkadza jak składam schody na pionowo.
Powinno być idealnie równo i idealnie poziomo, przynajmniej na części do składania.
A tak to chyba beton jest niezastąpiony.
Powinno być idealnie równo i idealnie poziomo, przynajmniej na części do składania.
A tak to chyba beton jest niezastąpiony.
"kowal po to ma kleszcze żeby różne rzeczy trzymać"
- Grzegorz K.
- Administrator
ciekawe tez jestem na etapie wymysśania podłogi , ale u mnie raczej płyta betonowa na podbetonce z jakimś styropianem pod spodem, na moje amatorskie warunki, ważne żeby nie ciągnęło po nogach. Wszystko ma być na glebie tylko nie wiem jaka grubość kamulca-gruzu i potbetonki i płyty i styropianu :-) :-) . moze ktoś wie ?
HOWGh
HOWGh
U mnie posadzka składa się z kilku warstw: -ziemia, 10cm ubitego żółtego piasku, 10cm suchego ubitego betonu (jak pod kostkę brukową tylko większa proporcja cementu do piasku), folia, 2x5cm styropianu poukładanego na zakładkę, folia, wylewka przemysłowa 15cm z betonu B25 ze zbrojeniem rozproszonym 30kg na kubik. Firma która wylewała wylewkę przemysłową policzyła mi 20zł/m2. Profesjonalny sprzęt mieli, poziomowanie laserowe itd... Ceny betonu nie pamięta, ale trzeba policzyć jeszcze zbrojenie rozproszone itd...
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz