Broń biała Nomada
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
Po to się trenuje, żeby trafić. Nawyk celowania w otwarcia staje się automatyczny.Grzegorz K. pisze:BB zawsze to się celuje w nieosłonięte ciało... a czy się trafi to inna sprawa. Osobiście wolał bym nosić toporek niż taką kosę.
Nomad, na tarcze są różne sposoby.
- Grzegorz K.
- Administrator
Dwuręczny miecz starożytnych Traków - Rhomphaia
80 cm długości ostrza, 3,5 cm szerokości ostrza, 26 cm rękojeść, ostrze grube na 5 mm, jednosieczne, ostrze po wewnętrznej stronie łuku, tępy do walki, stal to nz3,
Rękojeść wykonana z elementów stalowych (jelec, głowica i przekładka), dębu i nitów mosiężnych z podkładkami,
Na zdjęciach jest już po testach

I porównanie wielkościowe

Pozdrawiam !
80 cm długości ostrza, 3,5 cm szerokości ostrza, 26 cm rękojeść, ostrze grube na 5 mm, jednosieczne, ostrze po wewnętrznej stronie łuku, tępy do walki, stal to nz3,
Rękojeść wykonana z elementów stalowych (jelec, głowica i przekładka), dębu i nitów mosiężnych z podkładkami,
Na zdjęciach jest już po testach
I porównanie wielkościowe
Pozdrawiam !
Ta szabelka oryginalna z tego co wyczytałem.
SZLIFOWAŁEŚ oryginalną szable?! Toż to świetokradztwo
Nie mam nic do wykonania, ale właściciel musi być nie halo, że sobie takie coś wymyślił. Tym bardziej, że to pamiątka rodzinna
PZdr
SZLIFOWAŁEŚ oryginalną szable?! Toż to świetokradztwo
Nie mam nic do wykonania, ale właściciel musi być nie halo, że sobie takie coś wymyślił. Tym bardziej, że to pamiątka rodzinna
PZdr
"tak samo brzytwę płucze się w zimnej i cycki prysznicowane zimnym prysznicem są twardsze i jędrniejsze"
- Grzegorz K.
- Administrator
-
graffic