czy lakierować miedziane przedmioty czy nie?
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
czy lakierować miedziane przedmioty czy nie?
Panowie jak myślicie czy powinienem miedziane tabliczki,kafle i inne miedziane przedmioty do wnętrz lakierować?
miedź jest pięknym metalem ale niestety pokrywa się tlenkami co z czasem zmienia wygląd produktu...
z rozpoznania rynku wiem że różnie do tego podchodzą producenci, jedni lakierują, inni tylko woskują, inni wogóle nic z tym nie robią ....
znalazłem też jednego producenta co pokrywa swoje metalowe kafle powłoką silikonowo polimerową, słyszał ktoś o czymś takim ? po angielsku clear water based urethane-silicone polyumer. tutaj ich stronka z pięknymi rzeczami... http://www.milagrostile.com/services-offered.html jest to powłoka podobna do tych co sa "anty graffiti"
pozdrawiam serdecznie i dzięki za ewentualną pomoc.
miedź jest pięknym metalem ale niestety pokrywa się tlenkami co z czasem zmienia wygląd produktu...
z rozpoznania rynku wiem że różnie do tego podchodzą producenci, jedni lakierują, inni tylko woskują, inni wogóle nic z tym nie robią ....
znalazłem też jednego producenta co pokrywa swoje metalowe kafle powłoką silikonowo polimerową, słyszał ktoś o czymś takim ? po angielsku clear water based urethane-silicone polyumer. tutaj ich stronka z pięknymi rzeczami... http://www.milagrostile.com/services-offered.html jest to powłoka podobna do tych co sa "anty graffiti"
pozdrawiam serdecznie i dzięki za ewentualną pomoc.
Podpis jest esencją wypowiedzi.
To już chyba zależy od tego jak klient sobie zażyczy? jeśli ktoś będzie chciał aby tlenkiem się nie pokrywały, lub do kuchni to czymś pokryć trzeba, a jeśli ktoś będzie chciał żeby naturalnie się ta miedz mu patynowała na ścianie to nie będzie chciał powłoki - tylko musisz to uzgadniać z każdym. Czym to robić nie wiem?! woskowanie wydaje się ok.
What man is a man who does not make the world better?
nie wydaje mi się aby każdy był świadomy utleniania i tym co dalej z tym robić czym pokrywać itp, no i poza tym uzgadnianie indywidualne to trochę skomplikowane jest biorąc pod uwagę proces sprzedaży ...
mam najlepszy podobno na świecie ( hehe) wosk renessaince co to go w muzeach używają....tylko kwestia jak długo on działa...z tego co wiem to do roku....
mam najlepszy podobno na świecie ( hehe) wosk renessaince co to go w muzeach używają....tylko kwestia jak długo on działa...z tego co wiem to do roku....
Podpis jest esencją wypowiedzi.
przecież pisałem, że musiałbyś z każdym klientem uzgadniać, czyli uświadamiać go co się z tym może stać jeśli tego się nie zabezpieczy i czy tego chce
musisz być elastyczny, jak przyjdzie klient, który szuka nie pokrytych niczym płytek a ty będziesz miał tylko pokrywane to oleje sprawę i będzie szukał kogoś innego
musisz być elastyczny, jak przyjdzie klient, który szuka nie pokrytych niczym płytek a ty będziesz miał tylko pokrywane to oleje sprawę i będzie szukał kogoś innego
What man is a man who does not make the world better?