Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Arkadi
Kontakt:

Post autor: Arkadi » 01 lip 2013, 10:14

Lubię to. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jałokim

Post autor: Jałokim » 02 lip 2013, 21:51

Dawno mnie tu nie było bo zasuwam na 2 etaty. Na Smoczysława w zwiazku z tym też nie za wiele czasu, bo w łinendy ostatnio trafiają się jeszcze fuchy. Wcześniej dziś wróciłem, to się pochwalę, że jak dobrze pójdzie, to będę mógł się wprowadzić do tej krainy marzeń:

Obrazek
Obrazek

Jednak fuckt, że mam tak mało czasu nie znaczy, że Smoczysława kompletnie olałem. Rośnie. Powoli, ale jednak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 02 lip 2013, 22:03

Jak dla mnie to za dużo T-rex'a w tym smoczydle, ale robota jest niesamowita:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 02 lip 2013, 22:07

A ten sprzet co widac bedzie czy zabiorą ?

Awatar użytkownika
Jałokim

Post autor: Jałokim » 02 lip 2013, 22:16

Nikiel pisze:Jak dla mnie to za dużo T-rex'a w tym smoczydle, ale robota jest niesamowita:)
Prędzej alozaura, ale wolałem go przeinaczyć, bo
1 - to większa frajda,
2 - jak zrobiłbym alozaura, to można by się było czepiać do proporcji i ogólnie poprawności, a tak mogę powiedzieć, że smoki tak mają ;)
kubaspec pisze:A ten sprzet co widac bedzie czy zabiorą ?
Graty zabierają, a ciężki sprzęt zostaje. Z tego co słyszałem, to część jest na chodzie. Oczywiście nie stać mnie jeszcze ani na pomieszczenie, ani nawet na te sprzęty, ale jeśli zdecyduje się na jedną z dwóch firm, w których teraz pracuję, to ten warsztat będę miał na własny użytek.

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 02 lip 2013, 22:23

na moje oko to te sprzety są na chodzi a na tym juz mozna sporo zrobic tokarka jest duża z tego co widze frezarka tez niekiepska ale nie ma stołu niestety :) , ta prasa tęga i ta wiertarka czy tam gwinciarka nie widze z daleka to są sprzety naprawde super wiele mozna na tym zrobic :D

Awatar użytkownika
Jałokim

Post autor: Jałokim » 02 lip 2013, 22:37

Jak mi szefu pokazał to pomieszczenie, to myślałem, że popuszczę.
To po lewej to wiertara. Jest jeszcze przy wejściu jeden sprzęt, który w kadr nie wlazł. Nie wiem co to, ale z tego co widzę, to siakiś taki siakby 'skrobak'.
Obrazek
Fota rozmazana, bo się drugą ręką rzecz jasna masturbowałem, to trzęsło.
Głowica widać porusza się w przód i w tył, więc sądzę, że służy do robienia żłobień na np. kliny, cy cuś. Tak tylko przypuszczam, bo nie widziałem nigdy takiego sprzętu. Nie bardzo miałem czas robić zdjęcia, ani tym bardziej się dokładniej przyglądać.

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 02 lip 2013, 22:42

Tak , to moze być dłutownica . Piękny kawałek warsztatu :)

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 03 lip 2013, 00:13

to jest strugarka pozioma dłutownica to strugarka pionowa :) http://allegro.pl/strugarka-do-metalu-i3368134385.html

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 03 lip 2013, 08:22

Z takimi maszynami to cudeńka tworzyć można. :D Strugareczka fajna sprawa. :D :D

sjergiej

Post autor: sjergiej » 03 lip 2013, 08:30

Jałokin - Jak będziesz miał możliwość, to uprzątnij ten bałagan, a będziesz miał warsztat, o którym nie jeden śni na tym forum. Z tego co widzę to stół do wrezarki jest zdjęty i leży na palecie pomiędzy tokarką a frezarką. \
Nie obraź się, ale głupi to ma zawsze szczęście :) Zazdroszczę Ci nie samowicie, bo ja gnieżdże się w na 3 metrach kwadratowych w piwnicy bloku i utykam kupiony sprzęt gdzie tylko mogę (piwnica rodziców, warsztat stolarski brata i jego teścia).

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 03 lip 2013, 11:26

no tak jest tam stolik od tej frezarki ale skoro tam jest to cos było nie tak i ktos go zdjoł :)

Awatar użytkownika
Jałokim

Post autor: Jałokim » 03 lip 2013, 19:51

Na razie to tylko obietnice i póki co nie ma mowy o wprowadzaniu się z firmy X. Gdy już któryś raz z kolei mnie szefowie firmy Y zachęcali na zrezygnowanie z firmy X i przejście do nich na wyłączność, to powiedziałem, że nie ma mowy, bo 'jestem taka księżniczką, co to ją smok na hali uwięził. Gdybyście przyjechali do mnie na białym koniu obiecując miejsce na smoka, to może byśmy pogadali. Ale nie ma o czym, bo ledwo z produkcją się mieścicie, a gdzie jeszcze wlezie rzeźba 3,5x4m?' Na co jeden z szefów powiedział żebym za nim poszedł, to coś mi pokaże. Zaprowadził mnie pod krzaki, przy których często oddaje mocz, bo kible jeszcze nie zrobione. Ominęliśmy jedno drzewko, drugie i pokazały się drzwi do wiadomego miejsca. Póki co nie ufam jeszcze dostatecznie szefom firmy Y na tyle, by się od nich tak uzależnić. Dają większą kasę i jak widać lepsze warunki jeśli chodzi o prywatny warsztat. Jednak pracuje u nich dopiero 2 miesiąc. Produkcja cały czas jest jeszcze w miejscu, w którym w każdej chwili bez większych strat mogą z niej zrezygnować. Muszę jeszcze chwile poczekać. Przynajmniej do września kiedy to kończy mi się umowa z firmą X. Dodatkowo od września, jeśli zechcę, to mogę zacząć pracować w firmie Z, gdzie na smoka obiecano mi jeszcze więcej miejsca niż obecnie. Gdzie szefostwo od kilku tygodni swoim kontrahentom pokazuje zdjęcia Smoczysława w Belgii i Niemczech :) Spodobał im się i chcą mi pomóc.
Tak wiec szczęście szczęściem, ale fuckt fucktem prowokowane przeze mnie. Trąbię o Smoczysławie gdzie tylko się da i zawsze przynosi to jakieś korzyści.

trzewik

Post autor: trzewik » 20 lip 2013, 08:55

naoglądałem się winorośli Jacka na jego stronie i postanowiłem spróbować zrobić kawałek takiej gałązki, ale jakoś tak szkoda mi było robić to na darmo i postanowiłem sobie zrobić zestaw kominkowy, poniżej efekt. Jeszcze nie pomalowany, niestety wyszedł za duży ponieważ jest to mój pierwszy zestaw kominkowy. Proszę o nie zwracanie uwagi na łopatkę ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 20 lip 2013, 10:37

Zestaw zajebiaszczy, :D tylko jednego , małego bubla zrobiłeś, a mianowicie wszystko pięknie pokręcone, a tu jakiś widoczny spaw wyeksponowałeś. Osobiście wyciąłbym to i zrobił zawijasa- roboty nie będziesz miał wiele, a efekt niewspółmiernie ciekawszy. Ogólnie to szczękę zwiesiłeś mi na klawiaturę. Gratulacje. :D :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”