szlifierka taśmowa
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Helga ten-door
No nie wiem czy się uda, ale nasermater.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2012, 12:00 przez Helga ten-door, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzegorz K.
- Administrator
- Helga ten-door
Szlifierka nr 2 .Nie bać się, pytać.Sam zbudowałem obydwie maszyny.Znam je na wylot.Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2012, 11:59 przez Helga ten-door, łącznie zmieniany 1 raz.
- Helga ten-door
- Helga ten-door
- Helga ten-door
No,jasne.
Kwadrat 30x30 pełny, ciągniony.Dł.730mm.Stojąc przodem do maszyny,po lewej stronie wyfrezowany od końca na dł.500mm kanałek 12x4.W ten kanałek przez profil zewnętrzny,w który jest wspawana nakrętka, wkręca się blokadę całego ramienia.
Profil 40 x40 x4.(bardzo ważna ścianka!!!) dł.350mm.
Pilnikiem załamać krawędzie kwadratu i ewentualnie szew w profilu.Ślizga się jak po maśle,na sucho.
Kwadrat 30x30 pełny, ciągniony.Dł.730mm.Stojąc przodem do maszyny,po lewej stronie wyfrezowany od końca na dł.500mm kanałek 12x4.W ten kanałek przez profil zewnętrzny,w który jest wspawana nakrętka, wkręca się blokadę całego ramienia.
Profil 40 x40 x4.(bardzo ważna ścianka!!!) dł.350mm.
Pilnikiem załamać krawędzie kwadratu i ewentualnie szew w profilu.Ślizga się jak po maśle,na sucho.
dziękuje, to mi sporo wyjaśniło:) kwadrat 30x30 i profil 40x40 x4.
te rolki przy sankach w pierwszej szlifierce to są aluminiowe?
Ja potrzebuję właśnie takiej szlifierki. mam dwa duże koła od paleciaka i jedną rolkę(też paleciak) chcę wymontować z tego łożyska i zamontować je w toczone koła. tylko nie wiem co lepiej robić alu czy stalowe:/ ?
dla mnie zagadką jest też składanie całej szlifierki do kupy. jak to się powinno robić, żeby zacować kąty i żeby nie było krzywo. co po kolei się do czego montuje?
te rolki przy sankach w pierwszej szlifierce to są aluminiowe?
Ja potrzebuję właśnie takiej szlifierki. mam dwa duże koła od paleciaka i jedną rolkę(też paleciak) chcę wymontować z tego łożyska i zamontować je w toczone koła. tylko nie wiem co lepiej robić alu czy stalowe:/ ?
dla mnie zagadką jest też składanie całej szlifierki do kupy. jak to się powinno robić, żeby zacować kąty i żeby nie było krzywo. co po kolei się do czego montuje?
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
- Helga ten-door
OK.
--Kwadrat 30x30 ale ciągniony--ważne---////walcowany ma za duże odchyłki od wymiaru=duży kłopot
--nie wiem jak wyglądają rolki od paleciaka,ale nie ważne.Łożyska za to są ważne.Ja zamontowałem SKF Ale muszą być z powiększonym luzem.I podwójnie kryte,przed kurzem i zanieczyszczeniami.No
.A najważniejszy to jest dobry tokarz.Pasowania w gniazdach koła oraz osi prawie na zero 0,01+ .Ważne.
W tej akurat są alu,,ale jest to bez znaczenia-- czy stalowe czy alu .
--To nie jest żadna zagadka,tylko prosta ślusarsko-spawalnicza robota.Montuje się od dołu,wszystko po kolei.Uff.
--Kwadrat 30x30 ale ciągniony--ważne---////walcowany ma za duże odchyłki od wymiaru=duży kłopot
--nie wiem jak wyglądają rolki od paleciaka,ale nie ważne.Łożyska za to są ważne.Ja zamontowałem SKF Ale muszą być z powiększonym luzem.I podwójnie kryte,przed kurzem i zanieczyszczeniami.No
.A najważniejszy to jest dobry tokarz.Pasowania w gniazdach koła oraz osi prawie na zero 0,01+ .Ważne.
W tej akurat są alu,,ale jest to bez znaczenia-- czy stalowe czy alu .
--To nie jest żadna zagadka,tylko prosta ślusarsko-spawalnicza robota.Montuje się od dołu,wszystko po kolei.Uff.
Hej kolegi,
warto kupić to:
http://www.allegro.pl/item1091898817_sz ... _raty.html
?
Nada się to do noży i grotów, czy lepiej wykupić towar z wyższej pułki?
Proponujcie.
warto kupić to:
http://www.allegro.pl/item1091898817_sz ... _raty.html
?
Nada się to do noży i grotów, czy lepiej wykupić towar z wyższej pułki?
Proponujcie.
a co to "czołg"?
tamy są tu: http://allegro.pl/item1102352928_zestaw ... 86_mm.html
tamy są tu: http://allegro.pl/item1102352928_zestaw ... 86_mm.html