Skóra - gdzie się zaopatrywać??
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Skóra - gdzie się zaopatrywać??
Witam.
Potrzebuje dostawcy skóry.
Musi byc dobra na paski do sprzetu - miekka i tak jak powinna być.
Skąd kupujecie skórę do wyrobów??
Potrzebuje dostawcy skóry.
Musi byc dobra na paski do sprzetu - miekka i tak jak powinna być.
Skąd kupujecie skórę do wyrobów??
- marcinello
- Kontakt:
Mardinus : również nie doczekałem się paczki ze skórą od Gregora ( institorium ), także nie polecam. Wiem za to, że na knives.pl są tacy ludzie jak : Jetron czy Swiety ( nicki) , którzy sprzedają również skórę garb. roślinnie i nie tylko - poślij tam PW - może akurat się uda.
EDYTA
Skóra doszła jednak - wszystko OK
EDYTA
Skóra doszła jednak - wszystko OK
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 16:56 przez Numlock, łącznie zmieniany 1 raz.
-
magicwojtek
http://www.kalskor.pl/index.php chyba najlepsze skóry
co do Gregora. trzeba być nachalnym mocno ;p (i najlepiej dzwonić,nie pisać ;p )
ja ostatnio zamawiałem u niego coś to w piątek podesłał mi fotkę zrobionego badgesu a już w pon miałem go w domu ;-) (i kontaktowałem się tylko poprzez freha/e-mail ;-) )
co do Gregora. trzeba być nachalnym mocno ;p (i najlepiej dzwonić,nie pisać ;p )
ja ostatnio zamawiałem u niego coś to w piątek podesłał mi fotkę zrobionego badgesu a już w pon miałem go w domu ;-) (i kontaktowałem się tylko poprzez freha/e-mail ;-) )
- marcinello
- Kontakt:
- marcinello
- Kontakt:
-
magicwojtek
OK, ktoś wspomniał o Gregorze, ja powiem tyle - trzeba bardzo uważać, miałem taką sytuację, że potrzebowałem bardzo skóry "na już", zadzwoniłem do niego, powiedział, że takiej 2-3mm, jak chcę, to nie ma, ale ma trochę grubszą 4mm. Zamówiłem, zrobiłem przelew, przyszła podeszwówka 6-7mm, która kompletnie nie nadaje się na nic innego niż podeszwy butów. Zadzwoniłem do niego z reklamacją, powiedział, że sprawdzi w magazynie, a potem przestał odbierać telefony i maile. To było zaraz przed Grunwaldem - na Grunwaldzie poszedłem do niego, miał dużo klientów, powiedział, że pogadamy, jak będzie miał chwilę. Oczywiście chwili nie znalazł. Na szczęście kumpel potrzebował podeszwówki akurat i udało mi się jej pozbyć, więc stwierdziłem, że olewam sprawę i nie będę się wykłócał, po prostu nic więcej u gościa nie kupię. Później spotkaliśmy się przypadkiem gdzieś w obozie - morda mu się ucieszyła od ucha do ucha i zawołał "Cześć, może jeszcze jakieś skóry byś ode mnie kupił?".
Fajny koleżka.
Osobiście również polecam Kalskór.
Fajny koleżka.
Osobiście również polecam Kalskór.
Chyba nic się nie stanie jeżeli opublikuje tutaj ceny zawarte w mailu, który dostałem z Kalskóra :
"Połówki juchtowe naturalne w cenie 120,00 zł. za 1 m2 netto. Powierzchnia jednej połówki wynosi ok. 2 m2
Karki juchtowe naturalne w cenie 100,00 zł. za 1 m2 netto. Powierzchnia jednego karku wynosi około 1 m2.
Skóry wysyłamy firmą kurierską GLS za pobraniem "
Co do Gregora : skóra doszła, natomiast miała być 2,5mm na całym płacie i niby miała być równomierna. Natomiast ma ona 2mm a 2,5 to tylko w szczytach. Mi to za bardzo nie przeszkadza, gdyż jakościowo jest bardzo dobra, ale z grubościami trochę naciągnął.
"Połówki juchtowe naturalne w cenie 120,00 zł. za 1 m2 netto. Powierzchnia jednej połówki wynosi ok. 2 m2
Karki juchtowe naturalne w cenie 100,00 zł. za 1 m2 netto. Powierzchnia jednego karku wynosi około 1 m2.
Skóry wysyłamy firmą kurierską GLS za pobraniem "
Co do Gregora : skóra doszła, natomiast miała być 2,5mm na całym płacie i niby miała być równomierna. Natomiast ma ona 2mm a 2,5 to tylko w szczytach. Mi to za bardzo nie przeszkadza, gdyż jakościowo jest bardzo dobra, ale z grubościami trochę naciągnął.
-
dara
Witam.
W Kalskorze kupowałem ale jakość mi nie odpowiadała - skóry dość sztywne , a jak sie zamówiło zmiękczone to traciły na wytrzymałości.
Kolory nijakie -
Podobne jakością do skór z których robi sie troki wojskowe.
Sprubowałem pana Grzegorza (Gregor) i na poczatku było reeewelacja - potem (ostatnio) zgrzyty - nieta skóra przyszła , inna nie doszła itp - no wiadomo jak polak zły to zły i sie wnerwiłem na człowieka......
Lecz teraz przyszła do mnie od Niego skóra - cudo - lepszej sie nie znajdzie - kolorek , miekkość , wytrzymałość itp.- ta kalskorowa sie nie umywa.
Sprowadza ją z garbarni gdzies chyba z białorusi - roślinnie garbowana :-)
Jest bardzo "historyczna" i raczej bede brał u Gregora - może są jakieś kłopoty - wszystkim sie zdarzają - lecz skóre mam naprawde rewelacyjną - a o to mi chodziło .
Poza tym Gregor jest z RR i wie jaka powinna byc skóra na rekonstrukcję - wiec nie trzeba tłumaczyc jakiejs dziuni przez telefon jaka ma być ta skóra.
Poza tym ma Jelonki - skóre z jelonka wyprawiana na miekko - REWELKA - trzeba ją zobaczyć aby sie przekonać .
W Kalskorze kupowałem ale jakość mi nie odpowiadała - skóry dość sztywne , a jak sie zamówiło zmiękczone to traciły na wytrzymałości.
Kolory nijakie -
Podobne jakością do skór z których robi sie troki wojskowe.
Sprubowałem pana Grzegorza (Gregor) i na poczatku było reeewelacja - potem (ostatnio) zgrzyty - nieta skóra przyszła , inna nie doszła itp - no wiadomo jak polak zły to zły i sie wnerwiłem na człowieka......
Lecz teraz przyszła do mnie od Niego skóra - cudo - lepszej sie nie znajdzie - kolorek , miekkość , wytrzymałość itp.- ta kalskorowa sie nie umywa.
Sprowadza ją z garbarni gdzies chyba z białorusi - roślinnie garbowana :-)
Jest bardzo "historyczna" i raczej bede brał u Gregora - może są jakieś kłopoty - wszystkim sie zdarzają - lecz skóre mam naprawde rewelacyjną - a o to mi chodziło .
Poza tym Gregor jest z RR i wie jaka powinna byc skóra na rekonstrukcję - wiec nie trzeba tłumaczyc jakiejs dziuni przez telefon jaka ma być ta skóra.
Poza tym ma Jelonki - skóre z jelonka wyprawiana na miekko - REWELKA - trzeba ją zobaczyć aby sie przekonać .