Skóra - gdzie się zaopatrywać??

Hełmy, zbroje itp.

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Mardinus
Kontakt:

Skóra - gdzie się zaopatrywać??

Post autor: Mardinus » 20 maja 2011, 20:49

Witam.
Potrzebuje dostawcy skóry.
Musi byc dobra na paski do sprzetu - miekka i tak jak powinna być.

Skąd kupujecie skórę do wyrobów??

Awatar użytkownika
marcinello
Kontakt:

Post autor: marcinello » 20 maja 2011, 21:04

Stal musi wiedzieć ze jesteś jej panem :)

Mardinus
Kontakt:

Post autor: Mardinus » 20 maja 2011, 21:37

Witam.

Chciłbym jakaś alternatywę .
Ostatno dostałem zamiast bydlecej - swińską (rózow)
a teraz nie doczekałem sie paczki z zamuwioną skórą......
potrzebuje alternatywy ...

dara

Post autor: dara » 20 maja 2011, 21:51

skóra z dzika

Numlock

Post autor: Numlock » 20 maja 2011, 21:56

Mardinus : również nie doczekałem się paczki ze skórą od Gregora ( institorium ), także nie polecam. Wiem za to, że na knives.pl są tacy ludzie jak : Jetron czy Swiety ( nicki) , którzy sprzedają również skórę garb. roślinnie i nie tylko - poślij tam PW - może akurat się uda.

EDYTA
Skóra doszła jednak - wszystko OK
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 16:56 przez Numlock, łącznie zmieniany 1 raz.

magicwojtek

Post autor: magicwojtek » 22 maja 2011, 00:02

http://www.kalskor.pl/index.php chyba najlepsze skóry

co do Gregora. trzeba być nachalnym mocno ;p (i najlepiej dzwonić,nie pisać ;p )
ja ostatnio zamawiałem u niego coś to w piątek podesłał mi fotkę zrobionego badgesu a już w pon miałem go w domu ;-) (i kontaktowałem się tylko poprzez freha/e-mail ;-) )

Awatar użytkownika
marcinello
Kontakt:

Post autor: marcinello » 22 maja 2011, 11:28

albo osobiście , ja ostatnio kupiłem bardzo fajną skórę w fajnej cenie :)

Numlock

Post autor: Numlock » 22 maja 2011, 12:02

magicwojtek : Znasz ceny z tej garbarni co podałeś ? Jeżeli tak to serdecznie bym prosił : uderzaj na Priv albo pisz tutaj :)

Awatar użytkownika
marcinello
Kontakt:

Post autor: marcinello » 22 maja 2011, 12:13

mnie ceny również interesują więc lepiej tutaj :)

magicwojtek

Post autor: magicwojtek » 24 maja 2011, 06:59

mam tylko cenę:
Połówki juchtowe naturalne cena 100 zł za 1m2

mają podany e-mail więc napisać można do nich ;-)

Awatar użytkownika
EO

Post autor: EO » 27 maja 2011, 08:20

OK, ktoś wspomniał o Gregorze, ja powiem tyle - trzeba bardzo uważać, miałem taką sytuację, że potrzebowałem bardzo skóry "na już", zadzwoniłem do niego, powiedział, że takiej 2-3mm, jak chcę, to nie ma, ale ma trochę grubszą 4mm. Zamówiłem, zrobiłem przelew, przyszła podeszwówka 6-7mm, która kompletnie nie nadaje się na nic innego niż podeszwy butów. Zadzwoniłem do niego z reklamacją, powiedział, że sprawdzi w magazynie, a potem przestał odbierać telefony i maile. To było zaraz przed Grunwaldem - na Grunwaldzie poszedłem do niego, miał dużo klientów, powiedział, że pogadamy, jak będzie miał chwilę. Oczywiście chwili nie znalazł. Na szczęście kumpel potrzebował podeszwówki akurat i udało mi się jej pozbyć, więc stwierdziłem, że olewam sprawę i nie będę się wykłócał, po prostu nic więcej u gościa nie kupię. Później spotkaliśmy się przypadkiem gdzieś w obozie - morda mu się ucieszyła od ucha do ucha i zawołał "Cześć, może jeszcze jakieś skóry byś ode mnie kupił?".

Fajny koleżka.

Osobiście również polecam Kalskór.

Numlock

Post autor: Numlock » 27 maja 2011, 14:23

Chyba nic się nie stanie jeżeli opublikuje tutaj ceny zawarte w mailu, który dostałem z Kalskóra :

"Połówki juchtowe naturalne w cenie 120,00 zł. za 1 m2 netto. Powierzchnia jednej połówki wynosi ok. 2 m2
Karki juchtowe naturalne w cenie 100,00 zł. za 1 m2 netto. Powierzchnia jednego karku wynosi około 1 m2.
Skóry wysyłamy firmą kurierską GLS za pobraniem "

Co do Gregora : skóra doszła, natomiast miała być 2,5mm na całym płacie i niby miała być równomierna. Natomiast ma ona 2mm a 2,5 to tylko w szczytach. Mi to za bardzo nie przeszkadza, gdyż jakościowo jest bardzo dobra, ale z grubościami trochę naciągnął.

dara

Post autor: dara » 27 maja 2011, 21:44

Skóra z dzika już nie aktualna.Jak by ktoś potrzebował to niech da znać.
Ale zapasów już nie mam.

Mardinus
Kontakt:

Post autor: Mardinus » 01 cze 2011, 19:47

Witam.

W Kalskorze kupowałem ale jakość mi nie odpowiadała - skóry dość sztywne , a jak sie zamówiło zmiękczone to traciły na wytrzymałości.
Kolory nijakie -
Podobne jakością do skór z których robi sie troki wojskowe.

Sprubowałem pana Grzegorza (Gregor) i na poczatku było reeewelacja - potem (ostatnio) zgrzyty - nieta skóra przyszła , inna nie doszła itp - no wiadomo jak polak zły to zły i sie wnerwiłem na człowieka......
Lecz teraz przyszła do mnie od Niego skóra - cudo - lepszej sie nie znajdzie - kolorek , miekkość , wytrzymałość itp.- ta kalskorowa sie nie umywa.

Sprowadza ją z garbarni gdzies chyba z białorusi - roślinnie garbowana :-)

Jest bardzo "historyczna" i raczej bede brał u Gregora - może są jakieś kłopoty - wszystkim sie zdarzają - lecz skóre mam naprawde rewelacyjną - a o to mi chodziło .

Poza tym Gregor jest z RR i wie jaka powinna byc skóra na rekonstrukcję - wiec nie trzeba tłumaczyc jakiejs dziuni przez telefon jaka ma być ta skóra.

Poza tym ma Jelonki - skóre z jelonka wyprawiana na miekko - REWELKA - trzeba ją zobaczyć aby sie przekonać .

Nef

Post autor: Nef » 01 cze 2011, 21:37

dara pisze:Skóra z dzika już nie aktualna.Jak by ktoś potrzebował to niech da znać.
Ale zapasów już nie mam.
Z dzika? wydepilowana czy jak?przecież to cienkie jak diabli! moje skóry z dzika gniją po polach bo garbowanie jest średnio opłacalne...

ODPOWIEDZ

Wróć do „ PŁATNERSTWO - armorer's trade”